AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
25. oktober 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSlurvete Fosse-PASTISJ

Eirik Stubø har ikke klart å lirke noe som helst ut av dette slurvete verket, skriver Inger-Margrethe Lundestad. Hennes anmeldelse av Noréns Lys er ikke nådig.


Aftenpostens anmelder er svært skuffet over Det Norske Teatrets forestilling og mener det grenser til det pinlig dårlige. Skal vi tro Lundestad sliter skuespillerne fra første replikk. Fordi skuespillet er så mangelfullt, oppleves det paradoksalt nok både maniert og insisterende, skriver Lundestad.

Noe som ikke er der
Et svakt manus kan bli godt spill på scenen, mener hun og fortsetter:

"Det er ikke tilfelle her. Det magre skuespillet forsøkes pyntet på av Schuberts
Winterreise. De tungt meningsbærende og vakre sangene om sorg, lengsel, tap og død får ikke tilsvarende resonans på gulvet. At man velger å drysse snø, masse snø, over skuespillerne, oppleves tilvarende som et ønske om å skjule eller fylle opp noe som ikke er der."

Er Norén gått tom, spør Aftenpostens anmelder avslutningsvis.

Eminent
Anette Therese Pettersen i Dagsavisen er betydelig mer forsiktig, og nøyer seg med en mer positiv, om enn distansert beskrivelse.

I sin siste anmeldelse for Klassekampen kaller Therese Bjørneboe Noréns stykke for et av dramatikerens mest finslepne. Eminent regi, lyssetting, scenografi og spill, gjør dette likevel til teater som løfter, skriver Bjørneboe. Og har vel sine ord i behold når hun mener at tilskuerne vil reagere individuelt følelsesmessig på stykket
.

Relatert linker og kilde:
Selsom opplevelse. Av Inger-Margrethe Lundestad. Aftenposten 24. oktober 2009
Nesten Fosse Av Anette Therese Pettersen. Dagsavisen 24.oktober 2009
I lysende mørke Av Therese Bjørneboe. Klassekampen 24.oktober 2009
Klar for Norén Teaternett 24.oktober 2009

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no