AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
9. november 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSvensk VELVILJE

Sveriges største avis, Dagens Nyheter, er positiv til Nationaltheatrets versjon av Fanny og Alexander. Anmelder Rikard Loman gjør et poeng av at nordmenn lykkes i å få grepet på de svenske kulturelle kronjuvelene.


Men det er bare kjempeflott, mener anmelderen. Bergman er etter hans mening like mye nordmann som han er svensk, oppsetningen er rørende og rik, og det ligger en storartet kollektiv innsats til grunn.

Anmelderen er ikke van
t til å se på Bergman som en stor dramatiker, og ble derfor helt paff over at Fanny og Alexander funger så godt på scenen. Oppsetningen er tett og trimmet, og er gjennomsyret av Bergmans kjærlighet til følelsesmenneskene, mener han.

Savner originalitet
Det er uklart hvorfor ikke Dramaten har fått grepet på dette verket, skriver Lomann, og tror kanskje det har noe med ressurser å gjøre. Det eneste DNs anmelder savner er litt originalitet og filmens sterke skuespillere.

Relatert linker og kilde:
"Fanny og Alexander" på Nationalteatret i Oslo Av Rikard Lomann. Dagens Nyheter 9.november 2009
Storslåtte skuespillere Av Therese Bjørneboe. Aftenposten 9. november 2009
En seier for teatret Av Andreas Wiese. Dagbladet 9. november 2009
Et løft for Nationaltheatret Av Karen Frøsland Nystøyl. NRK 8. november 2009

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no