AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
11. februar 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKLADY MONA er borte

En av norsk teaters grand old ladies døde idag etter lang tid sykdom. Mona Hofland Skjønberg ble nesten 80 år, og skuespilleren med den varme utstrålingen var med på mye, både på scene og i film.


Hofland Skjønberg tilhørte den eksklusive gruppen av norske skuespillere som deltok i det legendariske Studioteatret, der hun debuterte i 1949, 20 år gammel.

Eliza Dolittle
Rollene hennes spente over et stort register: Hun var den første som spilte Eliza Doolittle da
My Fair Lady hadde Norgespremiere i 1960. Skuespilleren kledte også roller som Hedda Gabler, tittelrollen i Moren av Brecht, Alice i Dødsdansen av Strindberg og Pernille i Holbergs Den Stundesløse. Sin lengste sammenhengende ansettelse hadde hun ved Nationaltheatret, der hun arbeidet fra 1967 til hun gikk av med pensjon i 1999.

Mona Hofland Skjønberg ble tildelt Radioens Blå Fugl i 1990, Per Aabels ærespris i 1994, og ble utnevnt til ridder av St. Olavs Orden i 2001
. Mona Hofland Skjønberg var gift med skuespilleren Espen Skjønberg.

Relatert link:
Mona Hofland er død Av Marit Hverven. NRK 11. februar 2010

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no