AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
16. februar 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKDystert om TRAKASSERING

- Det er slik at jeg lurer på om det kan være sant! Agnete Haaland er ifølge NRK rystet over undersøkelsen som viser at hver andre kvinnelige skuespiller i Sverige har vært utsatt for seksuell ttrakassering.


Undersøkelsen tyder ifølge Haaland, som er leder av Norsk Skuespillerforbund, på at vi har lignende tall i Norge. Virkeligheten i norsk og svensk teaterliv viser ellers store likhetstrekk. Skal vi tro undersøkelsen er det sjefer eller overordnede som står bak, i halvparten av tilfellene.

Sårbare
Haaland mener ifølge NRK at skuespillere kan være utsatt for trakassering, nettopp fordi de ønsker å strekke seg langt for å få jobb i et prestasjonspreget yrke.

- Man skal aldri måtte gå på akkord med seg selv for å få en jobb, sier Haaland til NRK.

Som leder av Norsk Skuespillerforbund hender det at hun får enkeltsaker om trakassering og hersketeknikker på bordet. Det er ikke rapportert inn saker der menn har blitt trakassert, men Haaland regner med at det også er mørketall her.

Haaland frykter at terskelen er høy før noen våger å ta opp denne typen saker.

Relatert link:
Mørketal for sextrakassering Av Stian Grytten, Kristian Bålsrød og Malin Olivia Dahlberg. NRK 15. februar 2010

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no