AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
23. februar 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKPå norsk om SALADIN

2. oktober 1187 kjeppjaget den kurdiske og islamske hærføreren korsfarerne fra Jerusalem. Sommeren samme år hadde han utslettet en hel arme ved Hattins horn, ved Tiberias-sjøen. Og etter de blodige krigene fryktet innbyggerne det verste.

Men Saladin lot både jøder og kristne i Jerusalem gå fri. Og 5. mars er det klart for premiere på norsk stykke om den legendariske skikkelsen, i et samarbeid mellom Litteraturhuset og Nationaltheatret. Stykket Ørkenstormer er skrevet av forfatterne Tariq Ali og Thorvald Steen, og regien er ved Stein Winge. Skuespillere er Bjørn Sundquist, Christian Skolmen, Henrik Mestad, Pia Tjelta, Monna Tandberg og Jan Grønli.

Stykket er en del av programmet for Saladin-dagene ved Litteraturhuset, som støttes økonomisk av det norske utenriksdepartementet. Saladin er ellers en sentral figur i Jan Guillous romanserie om Arn, og figurerer i filmatiseringen av Tempelridderen. Skikkelsen er også portrettert i Ridley Scotts film Kingdom of Heaven fra 2005.

 

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no