AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
18. mars 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKPudder og PARYKKER

Vårens vakreste eventyr i Bergen? I alle fall duket for moro igjen, når teatersjef Bjarte Hjelmeland ved DNS og Helge Jordahl svinger seg med frakker, tresnutete hatter og pudderparykker i Holbergs Mascarade.

7. april blir det ekstraforestillinger av høstens produksjon og full utlufting av kostymelageret, så støvet flagrer, får vi tro. Ifølge DNS er Mascarade en fornøyelig komedie av vår nordiske 1700-tallsklassisist Ludvig Holberg: Det er fest og moro, generasjonsmotsetninger, kjærlighetsforviklinger og maskespill.

Forbudt kjærlighet
Det unge paret Leonora og Leander skal gifte seg, selv om de ennå ikke har truffet hverandre. På hver sin kant er de mest opptatt av å forlyste seg. Leander og hans tjener Henrik (Bjarte Hjelmeland) sniker seg stadig ut for å gå på maskerade, selv om Leanders strenge far Jeronimus (Helge Jordahl) forbyr det. Scenariet er en opplagt variasjon over Commedia dell'Artes og Molières situasjonsforviklinger, med ung forbudt kjærlighet, strenge og gjerrige gamle. Og fremfor alt: Tjenere med litt av hvert å skjule...

Maskespill
Det kan jo ikke gå anerledes: Leander blir forelsket. Det samme blir Leonora og begge kjemper på hver sin kant for å unngå giftermålet, men klarer de å trosse sine strenge fedre? Og hvem er de egentlig forelsket i? Hvem skjuler seg bak maskene?

Regissør er Kim Bjarke, Ingeborg Kvamme står for scenograf og kostymedesign, Hilde Sol Erdal er koreograf og Geir Hovland lysdesigner.

 

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no