AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
14. september 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKEuripides i FOSSE-DRAKT

Nationaltheatret kan by på klassisk gresk drama i rykende fersk oversettelse av Ibsen-prisvinner Jon Fosse. Og Erik Stubø er regissør i denne tragedien om krigens offer. På plakaten står Ifigenia i Aulis.

I felttoget mot Troja blir den greske hæren liggende vindfast ved øya Aulis. Og skal gudene bli velvillige og krigen vinnes må general Agamemnon ofre sin egen dyrebare datter Ifigenia. En håpløs pris, for en håpløs seier i en håpløs krig? Kan man forsvare det å ofre ett enkelt liv når tusenvis av andre står på spill? Ja, mener Agamemnon, definitivt nei mener hans kone og Ifigienias mor Klytaimnestra. Selv om det er en absolutt nødvendig krig, selvsagt den siste, som bare vinnes, for å gjenopprette orden, rettferdighet og fred...

Problemstillingen er saktens moderne nok. Og Euripides var den dramatikeren som i det mannsdominerte greske samfunnet hadde blikket rettet mot kvinnenes utfordringer og deres undertrykte posisjon.

Prisvinner Stubø
Regissør Eirik Stubø har tidligere mottatt Heddaprisen, Kritikerprisen og en OBIE-award (Off-Broadway Theater Award).

Med seg på laget har han lysdesigner Ellen Ruge og scenograf/kostymedesigner Kari Gravklev. Sammen har disse tre også samarbeidet om Vildanden og Rosmersholm på Nationaltheatret, og Andromake på Det Norske Teatret. Premieren er 21. september.

Relatert link:
Nationaltheatret

 

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no