AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
23. september 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKMorsom RICHARD III

I kveld er det klart for ny runde med Shakespeares Richard III i København. Forestillingen gjorde stormende suksess forrige sesong. Tittelrolleinnehaver Søren Sætter-Lassen fikk Reumert-prisen for beste skuespiller da prisen ble delt ut for tolvte gang 9. mai i vår.

Regissørene Staffan Valdemar Holm og Maria Kjærgaard-Sunesen kunne også glede seg over at oppsetningen også stakk av med prisen for beste forestilling.

Frem til 11. november kan publikum få med seg denne tre og en halv timer lange versjonen, som ifølge teatret er en morsom tragedie med historien om Richard III av Gloster som skruppelløst lyver og myrder seg til maktens tinde.

Teater i krise?
Det Kongelige Teater i den danske hovedstaden har ellers slitt med synkende publikumsbesøk og sviktende økonomi. 125 000 færre besøkende ble det i 2009 sammenlignet med året før.

Samtidig har teatret hatt flere kunstneriske triumfer, og gjorde stort innhogg i vårens Reumert-priser. Ikke mindre enn sju priser ble det, mens ”provinsteatrene”, som det heter i Danmark, til sammen fikk fem.

Reumert-utdelingen omfatter i alt 1,4 millioner kroner fordelt på 15 kategorier og tilsvarer de norske Hedda-prisene

Relaterte linker:
Det Kongelige Teater
Årets Reumert
Alternativ ildsjæl får Bikubens Hæderspris berlingske.dk. 9. mai 2010.
Det Kongelige Teater sætter Reumert-rekord Av Birgitte Rahbek.  berlingske.dk. 21. april 2010.
Kongelige klassikere og nye stemmer Av Trine Munk-Petersen.   berlingske.dk. 4. mars 2010.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no