AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
27. september 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKTenåring fra DYPT VANN

Det Norske Teatret lager superhelt av Mary Lenox i Den hemmelige hagen. På Dramaten i Stockholm gjøres historien om Den lille havfruen til en saga om forvandling, forvekslinger og skjebnesvangre valg for ungdom i en sårbar overgang. For å bli menneske må havfruen gi fra seg evnen til å tale. Og det blir det dans og visuelt teater av.

Det er den svenske koreografen Anna Kajsa Giertz (46) som har tatt tak i H.C. Andersens eventyr-ikon. Og hun har arbeidet i klassikere før: Sammen med dramatiker Marina Steinmo og scenograf Sven Dahlberg har hun tidligere satt opp Snehvit og Carmen i Malmö med godt resultat.

lillasjojungfrun.jpg (89883 bytes)

Foto: Klara G, Dramaten ©    

Den lille havfruen: Fra glassklart vann til menneskenes verden.

Prisen for å bli menneske
Å få ungdom til å gå i teatret vil alltid være en utfordring. I denne forestillingen er den lille havfruen er selv en liten tenåring, som lever trygt i det glassklare vannet på havets dyp. Men når hun blir 15 år skjer det skjebnesvangre: Hun får lov til å svømme opp til menneskenes verden. Der får hun se fyrverkeri og redder en prins fra å drukne. Og det blir klart for henne – nå vil hun også bli menneske. Og det har altså sin pris.

Forestillingen retter seg mot familiepublikumet, har premiere 27. november på Stora scenen, og er anbefalt fra åtte år og oppover. Dramaten lover en reise fra havet, over jorden og opp i luften, fortalt gjennom teater med mye bevegelse og dans med mange ord.

Medvirkende er: Ellen Jelinek, Magdalena Eriksson, Karin Huldt, Jennie Lindström, Andrea Svensson, Malin Ek, Bernard Cauchard, Filip Alexanderson, Anna Björk, André Kaliff, Robert Noack, Elin Roslund, Emelie Wallberg, Marianne Vassbotn Klasson.

Relaterte linker:
Dramaten

NYHETER  MELDINGER


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no