AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
15. oktober 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKBeste SKUESPILLER

Gratisbladet Spirit har kåret Norges største filmskuespiller gjennom tidene. Og vinneren mener at det er hårreisende at han slo Liv Ullmann!


I det norske skuespillermiljøet er det de færreste som bare jobber på film, det er et stort samsvar mellom de fremste filmskuespillerne og de mest eksponerte teaterskuespillerne i Norge. I alle fall hvis vi skal tro kåringen gratisbladet Spirit har fått 28 filmanmeldere, bransjefolk og og filmentusiaster til å gjøre.

Beskjeden og jordnær
Og vinneren,
Bjørn Sundquist, for tiden aktuell nettopp på teaterscenen som James Tyron i Lang dags ferd mot natt, er ydmyk og beholder bena på jorda:
- Slo æ virkelig Liv Ullmann? spør han overrasket i intervjuet med Spirit. - Det er hårreisende at hun ikke er valgt foran meg, men jeg må vel bare ta det som en mann.

Men de visste kanskje hva de gjorde, ved Hammerfest Studiescene på 60-tallet, da de ba en tvilende 16 år gammel Bjørn Sunquist bli med på en leseprøve til en farse. Hardtarbeidende Sundquist har beholdt beskjedenheten siden den gang, og tviholder på jordnærheten:
- Det er vanskelig med sånne nummererte lister sier han til Spirit. - Hvem som helst av skuespillerne på den lista kan gjøre hvilken som helst rolle som passer for den personen bedre enn hvem som helst av de andre på lista. Det kommer helt an på hvilken rolle man blir tildelt og hvordan man takler den der og da.

Og slik ser lista til Spirits panel ut:

1. Bjørn Sundquist
2. Liv Ullmann
3. Bjørn Floberg
4. Kristoffer Joner
5. Espen Skjønberg
6. Helge Jordahl
7. Henki Kolstad
8. Maria Bonnevie
9. Rolv Wesenlund
10. Wenche Foss
11. Ane Dahl Torp
12. Aksel Hennie
13. Kjersti Holmen
14. Fridtjov Såheim
15. Sven Nordin
16. Anders Baasmo Christiansen
17. Toralv Maurstad
18. Aud Schønemann
19. Anne Marit Jacobsen
20. Jorunn Kjellsby
21. Jack Fjeldstad
22. Leif Juster
23. Trond Fausa Aurvåg
24. Henny Moan
25. Sverre Anker Ousdal

 

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no