AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
9. november 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKOslo Nye KALDKVELES

- Oslo kommune fikk ansvaret for Oslo Nye og jeg synes faen skjære meg at de må ta ansvaret også, sier teatersjef Catrine Telle til NRK-Østlandssendingen. Staben er sjokkert over stemoderlig behandling fra Oslo kommunes kulturpolitikere.


Teatret søkte om 83 millioner kroner, men fikk bare 75 millioner på kommunens budsjett. Det betyr strupetak på det populære musikal-teatret, med tilhengere og publikum langt ut over hovedstadens grenser. Konsekvensen kan nå bli at en hel avdeling, Centralteatret, må stenges. Centralteatret er landets eldste teaterscene som fortsatt er i drift.

Intelligent farse
Der forberedes for tiden forestillingen Pseudonymet, i regi av suksess-koreograf Jo Strømgren, en forestilling som fikk karakteristikker som «intelligent farse» og «strålende underholdning» da den ble satt opp på Trøndelag Teater. Forestillingen har premiere 13. januar.

Ifølge NRK har Oslo Nye i en årrekke blitt tvunget til kraftige nedskjæringer, og har nå en stab som er omtrent en tredjedel av for ti år siden. Nå er smertegrensen overskredet og kuttene får avgjørende konsekvenser.

Høyre sier nei
Men Høyres kulturbyråd i Oslo, Torger Ødegaard, har ingen penger på baklomma:
- Vi har foreslått 75 millioner kroner til Oslo Nye Teater. Det er nøyaktig det samme vi foreslo i fjor. Kulturbudsjettet for Oslo er stort. 1, 7 prosent av

OsloNyepseudonymet.jpg (1337978 bytes)

Foto: GT Nergaard, Oslo Nye Teater ©    

Strømgren-premiere på gang i januar, på nedleggingstruede Centralteatret.

totalbudsjettet går til kulturformål og vi har mange forpliktelser, sier han til NRK.

Skuespiller Per Christian Ellefsen, kjent som Elling fra filmene basert på Ingvar Ambjørnsens bøker, har en klar mening om byrådets prioriteringer:
- Oslo Nye Teater drives mer effektivt, økonomisk sett, enn Nationaltheateret og Det Norske Teateret. Det føles så meningsløst at man skal ramme den flinkeste jenta i klassen, sier Ellefsen til NRK-Østlandssendingen.

Relaterte linker:
Oslo Nye Teater
Centralteatret kan bli stengt av Kristian Bålsrød og Andrea Melby. NRK-Østlandssendingen 8. november 2010.

NYHETER  MELDINGER


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no