AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
11. mars 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKMøte med DEMONER

"Vargtimmen är timmen mellan natt och gryning, det är timmen då de flesta människor dör, då sömnen är djupast, då mardrömmarna är verkligast. Den är timmen då den sömnlöse jagas av sin svåraste ångest, då spöken och demoner är mäktigast. Vargtimmen är också den timme då de flesta barn föds."


Så det er ikke sikkert at det holder å vri rundt nøkkelen i låsen en omgang ekstra når Vargtimen står for døra. 12. mars har Dramaten i Stockholm premiere på teaterversjonen av Ingmar Bergmans film fra 1967, Vargtimmen. For demonene kommer innenfra for den hardt pressede kunstneren Johan, som en søvnløs natt snakker ut med sin kone. Hun er gravid med deres barn og har lest dagboken hans, om vold og utroskap. Hun elsker ham - men forstår han det?

VargtimmenDramaten.jpg (427094 bytes)

Dramaten ©   

Bergman (1918-2007) i ny fasong: I utgangspunktet er Vargtimmen en film av Ingmar Bergman fra 1967. Nå blir verket teater på broderfolkets nasjonalscene.

Manus for to filmer
Er så kunstnerens djevler virkelige eller springer de bare ut av et sykt menneskes fantasi? I filmen ser vi Max von Sydow som kunstneren og Liv Ullmann som hans kone. Vargtimmen er en av to filmer som Bergman formet fra manuskriptet Människoätarna (menneskeeterne). Den andre, Personae, kom ut i 1966.

På Dramatens scene i denne oppsetningen finner vi skuespillerne Jon Karlsson, Lina Englund, Peter Engman, Eva Melander, Omid Khansari, Aleksa Lundberg, David Mjönes, Nils Poletti, Philip Hägglund og Marcus Pantzar. Malin Stenberg har regi og Andreas Nilsson står for scenografien. Stedet er Målarsalen.


Relaterte linker:
Vargtimmen. Dramaten
Vargtimmen, trailer til Ingmar Bergmans film fra 1968. YouTube.
Ingmar Bergman. Wikipedia

NYHETER  MELDINGER


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no