AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
28. mars 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKWENCHE Foss er død

Den norske skuespilleren Wenche Foss døde idag, 93 år gammel. Skuespilleren hadde vært alvorlig syk i lengre tid, noe hun selv viste stor åpenhet om.


Wenche Foss ble født 5. desember 1917 i Oslo, den gang Kristiania. Allerede i 1935 debuterte hun i operetten Taterblod, ved Søilen Teater i Oslo. Siden da har hun deltatt i norsk film og teater helt til hun ble stoppet av sykdom. Den folkekjære skuespilleren har hatt over femti roller for scenen og har deltatt i over femti norske filmer.

Engasjement
Foss ble belønnet med en rekke priser og ordener for sin innsats, som norske St.Olavs-ordenen, Dannebrog-ordenen og den franske Æreslegionen.

Wenche Foss viste også et stort sosialt og politisk engasjement. Hun medvirket blant annet til gjenopptakelsen av den mye omtalte Rødseth-saken, og talte sterkt for de homofiles sak. Hun hadde en sønn med Downs syndrom, og arbeidet også for bedring av de utviklingshemmedes vilkår.


Relaterte linker:
Folket hedrer Wenche Foss Av Lars Sætren og Linn Kongsli Lundervoll. Dagbladet 28. mars 2011.
Wenche Foss, Wikipedia

NYHETER  MELDINGER


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no