AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
1. mai 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKTeppet opp for AMELIE

På Det Norske Teatret gjøres nå de siste forberedelsene til sceneversjonen av boka Ulovlig norsk. Premieren er torsdag 12.mai og dermed har den brennaktuelle fortellingen om den papirløse jenta med røtter i Kaukasus på rekordtid skrevet seg inn både i norsk litteratur- og teaterhistorie.


Hovedpersonen kommer selv til premieren, og har nylig møtt skuespilleren som skal spille rollen som henne selv. For Ingeborg Raustøl er det den vanskeligste rollen hun har fått til nå, og hun er glad for at Amelie har gitt henne frie hender. Gjennom flere uker har de blitt kjent gjennom telefon og videosamtaler på Internett. Skal vi tro Dagbladet var tonen mellom de to sprudlende og åpenhjertig da de for første gang møttes ansikt til ansikt. Begge liker prikker, smykker, fargen rødt og er glad i cava.

- Dette er den mest utfordrende rollen jeg har hatt. Jeg har aldri spilt noen som lever. Mange har et forhold til Maria og vet hvordan hun snakker. I tillegg skjer det ting i saken hennes fra dag til dag. Veien blir virkelig til når vi går, sier Raustøl til Dagbladets Merete Skogrand.

Priviligert
For Amelie selv er det ikke så viktig om det blir en ytre likhet som stemmer i ett og alt, og hun stoler på Raustøls evne til å tolke rollen:
- Den fysiske likheten er ikke så viktig, men framtoningen. Jeg føler meg veldig priviligert som får min egen teaterforestilling, sier Amelie til Dagbladet.

Hvordan hun kommer til å reagere på selve forestillingen vet hun ikke. Både hun og skuespilleren håper forestillingen kan bidra til samtalen og debatten om de papirløses situasjon.

Med seg på scenen har Raustøl skuespillerne Sverre Bentzen, Ragnhild Hilt, Camara Lundestad Joof, Espen Løvås, Nils Golberg Mulvik, Sarah Ramin Osmundsen, Elisabeth Sand og Shwan Karem Wahad. Regissør for forestillingen Ulovleg norsk er Nina Wester, dramaturg er Mari Moen. Forestillingen går på Det Norske Teatret fram til og med 10. juni.


Relaterte linker:
Se Maria Amelie møte skuespilleren som skal spille henne Av Merete Skogrand. Dagbladet 30. april 2011.
Det Norske Teatret
Maria Amelie, Wikipedia

NYHETER  MELDINGER


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no