AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
16. mai 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKDramatiker til GROTTEN

- Jeg må innrømme at jeg vegret meg veldig for å si ja. Men nå har jeg sagt ja, og her er jeg, sa dramatiker Jon Fosse (51) ifølge Aftenposten, etter at det ble kjent at han får Statens æresbolig i Grotten.


Jon Fosse, født i Haugesund og oppvokst i Hardanger har fått sine verk oversatt til 40 språk og spilles jevnlig over hele verden. Fosse takket kulturministeren for tildelingen, og mener det er viktig med et slikt hus i Norge. Arbeidsrommet blir på loftet, der dramatikeren kan sitte i uforstyrret og arbeide.

Rehabiliteres
Men det blir neppe mulig å stille klokka etter Fosse, til og fra Grand eller Theatercafeen. Han vil ha mesteparten av privatlivet sitt på Vestlandet der han også vil jobbe endel. I morgen er det 170 år siden Henrik Wergeland som den første flyttet inn i Kunstnerboligen. Komponist Arne Nordheim var siste beboer, og Grotten gjennomgår en rehabilitering før Fosse kan flytte inn til høsten.


Relaterte linker:
Jon Fosse til Grotten Av Kjersti Nipen. Aftenposten 16. mai 2011.

NYHETER  MELDINGER


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no