AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
30. mai 2011

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSAMMENBRUDD i Operaen

Det ble tidenes skuffelse for publikum som skulle se Romeo og Julie på Operaen lørdag, melder Aftenposten. Halvparten av scenetrekkene fungerte ikke og forestillingen måtte avlyses.

 


Sceneteknologien ved hovedscenen på Den Norske Opera og Ballett er helt avhengig av strøm og det finnes ikke lenger manuelle reserveløsninger.

Overoppheting
- En strømforsyning til halvparten av trekkene hadde slått seg av, sannsynligvis på grunn av overoppheting i rommet, forklarer teknisk direktør ved Den Norske Opera og Ballett, Jan Hauge til Aftenposten. - Det er for tidlig å si noe om årsaken til at den tekniske svikten skjedde, men jeg har nå satt ned en egen granskingsgruppe som skal gå gjennom alle forholdene rundt denne veldig uheldige hendelsen.

Sceneteknikken fungerer nå igjen som normalt, enn så lenge. Men Hauge påpeker overfor Aftenposten at Bjørvikaoperaen er ny og at alt utstyret ikke er helt utprøvd ennå. Så spørsmålet blir om det er flere ubehagelige overraskelser i vente...


Relatert link:
Halvparten av scenetrekkene sviktet Av Ann Christiansen. Aftenposten 30. mai 2011.

NYHETER  MELDINGER


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no