AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side oppdatert
26. januar 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKInnlandet VENTER

Det er store forventninger til vårens spennende prosjekt fra Norges yngste regionteater, Teater Innlandet. Om Vladimir er fra Hedmark og Estragon fra Oppland vites ikke. Men nå skal sindige østlendinger fra de to innlandsfylkene i alle fall få møte absurdismen som teater gjennom det legendariske Beckett-dramaet Mens vi ventar på Godot - En Attendant Godot.


13. april er det premiere i Hamar på teaterstykket, som ble skrevet mellom 1948 og 1949, og hadde premiere i Paris i Théâtre de Babylone 5. januar 1953. I Paris ble det ikke noen suksess. Beckett selv fremhevet en produksjon i Lüttringhausen Fengsel ved Wuppertal i Tyskland samme år, som han var ekstra godt fornøyd med.

GodotInnlandet - Crp.jpg (27572 bytes)

Foto: Gisle Bjørneby, Teater Innlandet ©   

Beckett i Innlandet: De to superveteranene Nils Sletta og Torgeir Fonnlid i de legendariske rollene som Gogo og Didi i Samuel Becketts drama Mens vi ventar på Godot fra 1953.

I stykket møter vi de to herrene Vladimir og Estragon, som snakker om løst og fast, mens de venter på den mystiske Godot. Finnes Godot egentlig? Hvem er han? Er han verdt å vente på og vil han noengang dukke opp? Har livet egentlig noen mening når det kommer til stykket? Forestillingen byr på både humor, tristesse og eksistensielle underfundigheter.

San Quentin 1956
Gjennombruddet hos publikum fikk forestillingen blant annet i det Johnny Cash-omsungne fengselet San Quentin i 1956, og noen mener Mens vi ventar på Godot er det mest betydningsfulle teaterstykket fra det 20. århundre.

Om fengselet på Ilseng i Hedmark eller andre tilsvarende institusjoner ligger på turnelista for Teater Innlandet denne gangen er uvisst. I oppsetningen spiller Nils Sletta (68) rollen som Estragon eller Gogo, og jevnaldrende Torgeir Fonnlid er Vladimir eller Didi. Harald Hoaas er regissør, og vi møter også Randolf Walderhaug og Robert Skjærstad i forestillingen.

Samuel_Beckett_by_Edmund_S__Valtman_ppmsc_WikiCommons.jpg (4526876 bytes)

Illustrasjon: Edmund S. Valtman. WikiCommons  

Absurdisten: Legendariske Mens vi ventar på Godot av Samuel Beckett (1906-1989) kommer til Hedmark og Oppland med april og vår.

Relaterte linker:
Teater Innlandet
Samuel Beckett, Wikipedia

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no