AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
2. februar 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKREIN mot ATOMKRAFT

Den underjordiske reinen, Stáinnak, ender ved et uhell oppe blant mennesker og dyr i den virkelige verden. Der kommer den i skade for å beite på feil sted, på feil tidspunkt. Dette er utgangspunktet for Beaivváš-forestillingen Stáinnak, som har premiere 10. februar i Kautokeino. I den 45 minutter lange familieforestillingen ligger det an til et oppgjør mellom mytiske krefter og moderne miljøfarlig industriteknologi.


Beaivváš satser friskt i denne forestillingen, med husets skuespillere Egil Keskitalo, Áilloš og Svein B. Olsen. Men det er også nye fjes å se i arbeidet med   Marry Áilonieida Somby' forestilling: Som for eksempel Sarakka Gaup, som nå spiller for andre gang på Den Samiske Nasjonalscenen. Frilans skuespiller og danser Leammuid Biret Ravdna medvirker også.

Sarakka_Gaup Beaivvas - Crp.jpg (1336180 bytes)

Foto: Mienna/Beaivváš © 


Sarakka Gaup
er fersk skuespiller, og spennende innslag i Beaivváš-forestillingen Stáinnakene.

Svenske Victoria Kahn er instruktør og har med seg en svenske til som scene- og kostymedesigner: Sara Kander. Ellers stiller musiker og komponist Roger Ludvigsen med ny musikk til forestillingen. og Beaivváš sin egen lysmester Bernt Morten Bongo har lysdesignet.

Beaivváš håper å ha fått til en morsom familieforestilling, kanskje bittelitt skummel for de minste... Det er lagt mye arbeid i å få kostymene spennende og interessante.

Rottepoliti mot huldresøstre
Historien handler altså om den underjordiske reinen, Stáinnak, som ved et uhell havner oppe blant mennesker og dyr i den virkelige verden der den beiter på feil sted, på feil tidspunkt. Rottepolitiet dukker opp og Stáinnak arresteres. Huldresøstrene Blå og Rød prøver å få fri lykkereinen. Gode og onde karakterer dukker opp, og det avsløres bygging av et atomkraftverk og enda verre ting. Det ligger an til dramatikk og kamp.

Forestillingen har premiere og turnéstart i Kautokeino 10. februar og spilles til og med skjærtorsdag 8. april.

Det er altså et solid team bak forestillingen som er skrevet av Marry Áilonieida Somby. Instruktør: Victoria Kahn. Scene- og kostymedesign, maske: Sara Kander. Komponist: Roger Ludvigsen. Lysdesign: Bernt Morten Bongo. Skuespillere: Egil Keskitalo, Leammuid Biret Rávdna, Áilloš, Sarakka Gaup, Svein B. Olsen. Leder systua/syer: Ann Majbritt Eriksen. Sufflør: Mary Sarre. Prod. og turneteknikere: Svein Egil Oskal, Morten Sara, Bernt Morten Bongo og Gerlinde Thiessen. Plakat- og programdesign: David Nord. Produsent: Leif Isak Nilut. Manusarbeid: Britt Inga Vars. Sminke: Henriette Lille.Syer og rekvisitør: Gerlinde Thiessen.


Relaterte linker:

Stáinnak  Beaivváš.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no