AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
1. mars 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKIKEA-TEATER i Malmö
Etter Sverigepremieren i 2010 har musikalen Ingvar! - en musikalisk möbelsaga gått for fulle hus ved Malmö Stadsteater. Publikum lar seg fenge av historien om IKEA-gründeren Ingvar Feodor Kamprad, som først møblerte hele det svenske folkehemmet, for senere å gjøre IKEA til et internasjonalt ikon.


Das wunder von Schweden, eine musikalische Möbelsaga hadde tysk urpremiere, nærmere bestemt på Deutsches Schauspielhaus i Hamburg 2009. Komponist og regissør er sveitseren Erik Gedeon, som også har røtter i Sverige. Sammen med dramatikeren Klas Abrahamsson har de lykkes med et prosjekt som har blitt godt mottatt ved flere scener i Europa.
.

Ingvar-1.jpg (327021 bytes)

Foto: Malmö Stadsteater © 


"Infernalsk underhåldande". Ensemblet i Ingmar! - en musikalisk möbelsaga har fått mange lovord for forestillingen sin. Dagens Nyheter skrev følgende 27. september 2010: "Det finns en härlig uppdrift i Erik Gedeons musik som manar ensemblen att ställa sig på tåspetsarna. Muntra svenska folktoner drar in kobbar och hagar i detta ironiska, ärkesvenska äventyr som inramas av en kulande Frida Bergh. Formen rymmer hur mycket uppspelthet som helst och jag har sällan sett en så kartigt självgående ensemble som rör sig i klunga runt Grötzingers Ingvar... En underbar musikal."

Slippe røverkapitalismen
Og slik introduserer Malmö Stadsteater forestillingen på sine hjemmesider: Dagen er over og børsen har lagt ytterligere en katastrofal dag bak seg. De fortvilte meglerne har mistet såvel sine egne som alle andres penger. Nå famler de etter et håp, noe som kan hjelpe dem gjenom enda en dag. De vil tro på en bedre verden og drømmer om å få slippe røverkapitalismen. Så minnes de - IKEA! Skal vi tro Malmö Stadsteater bærer det så løs med svart humor og svensk folkemusikk med historien til den legendariske møbelselgeren.

Forestillingen blir ifølge teatret tekstet på svensk, dansk, engelsk og arabisk, lesbart fra og med 2. mars gjennom en app til smartphone, eller til lesebrett som du kan få lånt i garderoben. Noen av forestillingene blir også tolket for syns- og hørselshemmede.

Thaliaprisen for Skåneland
Forestillingen ble belønnet med Thaliaprisen for Skåneland i 2010-2011. Regi og musikk er altså ved Erik Gedeon, Klas Abrahamsson har manus. Scenografien er ved Ulrich Frommhold, kostymer ved Dagmar Fabisch, lys ved Sven-Erik Andersson og masker ved Åsa Trulsson. I rollene finner vi Frida Bergh, Sven Boräng, Anders Ekborg, Daniel Engman, Mari Götesdotter, Katarina Lundgren-Hugg, Anders Ortman, Magnus Schmitz, og Inga Zeppezauer.

Forestillingen går til lørdag 21. april, og den som vil sikre seg plass er kanhende allerede ute i seneste laget. Hvis ikke denne suksess-musikalen ruller videre et eller annet sted til høsten da!


Relaterte linker:

Ingvar!   En musikalisk möbelsaga  Malmö Stadsteater
Ingvar Feodor Kamprad Wikipedia.
"Ingvar! - En musikalisk möbelsaga" på Hipp, Malmö Stadsteater Av Rikard Loman Dagens Nyheter 27. september 2009.


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no