AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
23. april 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSuksess for MATILDA
Den vesle jenta som foretrekker bøker framfor TV har gått rett til hjertet på lesere verden over. Fortellingen til norsk-britiske Roald Dahl fra 1988 har også blitt filmatisert flere ganger. Og nå gjør duellen mellom den vesle lesehesten og den tyranniske barneskolerektoren Miss Trunchbull suksess igjen, som musikal i London.


Sju Olivier-priser
I helgen vant musikalen hele sju priser under den årlige Laurence Olivier-prisutdelingen i London, etter å ha vært nominert i hele ti kategorier. Trettifem år gamle Bertie Carvel fikk pris for beste mannlige musikalskuespiller, i rollen som, ja nettopp Miss Trunchbull.

Roald_Dahl-WikiCommons-CrP.jpg (44927 bytes)

Foto: Wikicommons


Roald Dahl (1916-1990) skrev over 30 barnebøker, som er oversatt til de fleste språk og lest over hele verden.

Ellers stakk de fire alternerende Matilda-ene mellom ti og tolv år, Cleo Demetriou, Kerry Ingram, Eleanor Worthington Cox og Sophia Kiely sammen av med prisen for beste kvinnelige musikalskuespiller. Matilda fikk også pris for beste regi, for beste teaterkoreografi, beste scenografidesign, og beste lyddesign. På toppen av det hele fikk Matilda også prisen for beste nye musikal. Presse og publikum har også tatt svært godt i mot denne musikalen i London, Daily Telegraph tok frem ikke mindre enn fem stjerner.

Hyllest til litteratur
Forestillingen produseres av Royal Shakespeare Company, og kan tolkes som en hyllest til litteraturlesning. Neste vår ligger det an til New York-tur for produksjonen, og så spørs det hvordan den vesle jenta som velger boka foran TV-en blir mottatt på selveste Broadway. Og kanskje vi ser den på en norsk scene om ikke altfor lenge?

Relatert link:

Roald Dahl-klassiker kan ta storslam i London Av Thomas Hall. dn.se 17. april 2012.
Matilda Royal Shakespeare Company
Matilda, the Musical Wikipedia.
Laurence Olivier Award


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no