AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
14. mai 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKStorm rundt DUKKEHJEM
Omsider kan teppet gå opp for premiere på Ibsens Et dukkehjem på Dramaten i Stockholm. Den norske instruktøren valgte å trekke seg og premieren ble utsatt tre dager. Ett dockhem heter stykket i Stockholm og det er den tidligere produsenten, Benoît Malmberg som nå tar over etter norske Kjersti Horn, i det som må kalles en hektisk sluttspurt.


- Av og til blir det ikke slik som man har tenkt seg, sier pressesjefen ved Dramaten, Christina Bjerkander, til svenske Dagens Nyheter. - I dette tilfellet hadde teaterledelsen og regissøren ulike syn på hvordan stykket skulle settes opp, om regikonseptet, så og si. I diskusjonen om dette klarte man ikke å møtes.

DockhemDramaten-1.jpg (78385 bytes)

Foto: Roger Stenberg, Dramaten  ©


Nora i klassisk positur i Ibsens verdenskjente skuespill. Fra venstre Zardasht Rad, Julia Dufvenius och Hannes Meidal. I morgen er det premiere på broderfolkets ærverdige hovedscene.

Som følge av regissørskiftet måtte premieren utsettes tre dager. Men Dramatens pressesjef er ikke bekymret. Hun mener at det er et fantastisk skuespill og skuespillerne er rutinerte. Og slik er rollelisten: Nora spilles av Julia Dufvenius, Torvald tolkes av Erik Ehn, Krogstad av Zardasht Rad, Doktor Rank av Hannes Meidal og som fru Linde møter publikum Thérèse Brunnander.

Relatert link:

Regissør hoppar av Dramatenpjäs Av Sanna Björling. dn.se 11. mai 2012.
Ett dockhem Dramaten


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no