AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
1. oktober 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKMed FROSNE hjerter
6. oktober ligger det an til storsatsing og førjulsmusikal i Bergen, med modernisert utgave av H.C. Andersens eventyr Snødronningen. Splintene fra den onde snødronningens trollspeil rammer menneskenes hjerter og gjør dem følelseskalde. Hvordan går det med Gerdas hjertevenn Kay når han får en av splintene i seg?

DNS lover at vi skal bli med på en heltemodig reise, med masse humor, spenning, og ikke minst bygges forventningene høyt til den nykomponerte

snodronningen_ny730-DNS.jpg (116125 bytes)

Foto: Den Nationale Scene ©


Is og kulde: Den onde snødronningen, som får menneskene til å bli kalde og negative. En dag knuses hennes magiske trollspeil, og splintene trenger inn i menneskenes hjerter.

musikken av Julian Berntzen. Mannen bak dramatiseringen er Vidar Magnussen, som også gjorde lykke på DNS med dramatisering av Jungelboken for to år siden.

I DNS sin familiemusikal av dette klassiske eventyret hersker ondskapen i skikkelsen av Snødronningen. Klarer de to heltene, bestevennene Gerda og Kay, å stoppe henne?

Forvrengt bilde
For snødronningen har et magisk speil, kalt trollspeilet, som har makten til å forvandle menneskers oppfatning av verden. Det utelater alle positive og vakre aspekter og fokuserer kun på det negative slik at de som titter i speilet får et forvrengt bilde av seg selv. Men en dag knuses speilet i milliarder av biter. Bitene virvler rundt og blåser inn i menneskenes hjerte og øyne, slik at hjertene deres fryser til is, og de ser alt med onde øyne.

En tid senere møter vi barna Kay og Gerda, som bor ved siden av hverandre i en bygård i storbyen. Kay og Gerda er bestevenner. De tar vare på hverandre og har et helt spesielt forhold. Til jul får de en kjelke sammen, men en dag stikker Kay av med kjelken etter å ha fått biter av Snødronningens onde speil i seg. Gerda legger ut på en reise for å finne ham. Underveis møter hun flere hindringer, og får en morsom følgesvenn i form av en kråke.

Ekstra spiss
Spesialkomponert musikk av Bergens egen Julian Berntzen skal bidra til å sette en ekstra spiss på familiemusikalen håper DNS. Den kjente danske forfatteren Hans Christian Andersen utga eventyret Snødronningen første gang i 1845.

Premieren går av stabelen på Store Scene lørdag 6. oktober. Medvirkende på scenen: Siren Jørgensen, Katrine Dale, Stian Isaksen, Pål Rønning, Eirik del Barco Soleglad, Martin Karelius Østensen, Helle Haugsgjerd, Tormod Løvold, Øyvind Gran, Katrine Lunde Mackenzie, Ane Skumsvoll, Emma Krüger Dagsland, Bastian S. Sæveraas, Eilif B. Gromholt, Charlotte Schreiber Hjortland, Hanna Misje Haugro, Ane Marte Hundven. Musikere er Jan Kåre Hystad, Helge Lilletvedt og Morten Færestrand. Staben forøvrig bak forestillingen er dramatiker Vidar Magnussen, regissør Ivar Tindberg, scenograf Tore Sæther, kostymedesigner Ingrid Nylander, koreograf Eli Stålhand, maskør Mette Noodt og dramaturg Solrun Toft Iversen.

Relatert link:

Snødronningen. Den Nationale Scene.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no