AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
29. oktober 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKFøkk LIVET mitt
Ja, hvor har de unge sin råskap fra... FML er i alle fall navnet på en forestilling på Det Norske Teatret med premiere 22. november. "Fuck my life" står bokstavene for, på norsk nytale, ikke ordrett oversatt må det vel bli noe slikt som "Jeg hater livet mitt". Hvordan har de unge det egentlig om dagen?


Det Norske Teatret har prøvd å finne ut det. Målet er å skape et usminket bilde av ungdom i Oslo anno 2012. Gjennom intervju og innsamlet materiale

Ungdommer-FML.jpg (90733 bytes)

Foto: Sturla Bakken, Det Norske Teatret ©


Hater livet sitt: Det Norske Teatret søker dialog med unge aktører for ungt publikum om vilkårene dagens ungdom lever under.

presenterer teatret ungdommenes beskrivelser i denne scenefortellingen. Teatret skriver på sin nettside: "Dersom vi lever i ei tid full av moglegheiter, kvifor er så mange ungdommar frustrerte, deprimerte og utan mål i livet? I Fuck My Life (FML) møter vi 10 ungdommar frå Oslo som fortel historiene sine om korleis det er å vere ung i dag".

Cork i Irland
Skal vi tro teatret er dette vanlige ungdommer som er vanlig interessert i vanlige ting. De møtes på kjøpesentrene, bor hos separerte foreldre, er på internett og sosiale medier og finner sine rollemodeller. Hvem er kulest, penest, farligst? Klarer de seg? Hvem trenger hjelp?

Fuck My Life bygger på en ide som er gjennomført i Cork i Irland av den den belgiske regissøren Pol Heyvaert. På Det Norske Teatret er det regissør Per-Olav Sørensen som samler trådene til forestillingen, der ti ungdommer medvirker. Helt ekte Oslo-ungdommer, får vi tro...?

Relatert link:

FML. Det Norske Teatret.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no