AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
1. november 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKJEPPE i nordvest
Det skal bli moderne, elskelig, forferdelig og morsomt - og altså handle om en av verdens største antihelter, blir vi lovet. 2. november er det klart for festpremiere i Molde, og 40-årsjubileum for et av landets eldste regionteatre. Og Moldeensemblet kan løsne litt på snippen, som en av årets budsjettvinnere: En økning på 2,2 millioner innebærer faktisk en vekst på 9,5 prosent, fra 23,1 mill. for 2012, til 25,3 mill for 2013. Selv om mye av dette går til økt husleie i nytt bygg.


I 2011 hadde Teatret Vårt et samlet publikumsbesøk på 37 369, så det er knapt snakk om noen midtlivskrise der i gården. Til tross for at årsmeldingen

Jeppe1918-crp.jpg (42046 bytes)

Foto: H. Damgaard. Wikipedia


Skjenker i: Valdemar Møller som Jakob Skomaker (til venstre) fyller opp glasset for en tørst Jeppe, spilt av  Henrik Malberg, i en oppsetning fra Det Kongelige Teater i København i 1918. Teatret Vårt i Molde tar sjansen på at Holbergs gamle stykke fortsatt har appell i Møre og Romsdal.

for 2011 uttrykte en viss skuffelse over besøket på enkelte prosjekter. Med Jeppe håper nok teatret på en forrykende sluttspurt på 2012.

Regissør Gitte Siem har fått med seg Nina Flagstad som scenograf og Finn Landspert som lysdesigner. Medvirkende på scenen er Bjørnar Teigen, Vivi Sunde, Line Starheimsæter, Daniel Karlsson, Eldar Skar, Gøril Haukebø og Anna Berentina Røe. Musikere er «Josah»: Jonas Høgseth, Joachim Orvik og  Sindre Klykken.

Baronens gjester
Forestillingen legger også opp til at publikum kan føle seg, om ikke i baronens seng, så som baronens gjester på originalt vis. Teatret kombinerer sin teatervirksomhet med rollen som cateringutbyder og arrangør for næringslivet. Det blir julebordtilbud og kvelder med mat og livemusikk på teatrets restaurant,  Tommy Tretvik er residerende kokk.

Relatert link:

Jeppe. Teatret Vårt.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no