AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
8. november 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSkuespill om WINEHOUSE
Natten mellom 22. og 23. juli 2011 døde den kjente artisten Amy Winehouse av alkoholforgiftning i hjemmet sitt. Hun ble 27 år gammel. Undersøkelsene viste at hun hadde 4,16 promille i blodet. Nå melder engelske The Guardian at det blir teaterstykke om livet hennes på Det Kongelige Teater i København. Premieren er satt til 30. januar 2013.

Rollen som den engelske utøveren vil i den danske produksjonen bli spilt av den 29 år gamle skuespilleren Johanne Louise Schmidt.

Amy_Winehouse_WikiCommons.jpg (55921 bytes)

Foto: Rama, Wikipedia


Sterk artistskjebne: Det er desverre mange historier om populære artister som har fått tunge skjebner og korte liv. Hva gjør det sterke offentlige søkelyset med sårbare utøvere? Her er Amy Jade Winehouse (1983-2011) på den franske festivalen Eurockéennes, 2007.

Skal vi tro The Guardian og hjemmesiden til Det Kongelige Teater vil forestillingen ta tak i det enorme presset som en sensasjonssøkende offentlighet la på en ung superstjerne da problemene hennes begynte, "hvordan medierne bevidst puster til den ild, som til sidst brænder hende op", som det står på teatrets hjemmeside.

Slutten av karrieren
Kildene til forestillingen er intervjuer, takketaler, aviser og brev, og selvsagt Amys sanger. Historien legges til den siste delen av artistens karriere, da problemene med alkohol og narkotika tårnet seg opp, samtidig med oppløsningen av det mislykkede ekteskapet med Blake Fielder-Civil.

Regien til forestillingen er ved Rune David Grue.

Relatert link:

Amy Det Kongelige Teater.
Amy Winehouse play planned i Denmark Av Matt Trueman. guardian.co.uk, 25. oktober 2012.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no