AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
2. desember 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKAmy AVLYSES
Strid om rettighetene til artistens verker gjør at den planlagte danske teaterforestillingen om Amy Winehouse blir avlyst, ifølge The Guardian. En talsmann for Det Kongelige Danske Teater beklager at det ikke blir noe av prosjektet. - Vi vet ikke hva vi skal sette inn i stedet, sier han til The Guardian.


Det er far til Amy Winehouse, Mitch Winehouse, som nekter å gi det danske teatret tillatelse til å bruke datterens bilder eller sanger, skal vi tro The Guardian.

Amy_Winehouse_WikiCommons.jpg (55921 bytes)

Foto: Rama, Wikipedia


Sterk artistskjebne: Det er desverre mange historier om populære artister som har fått tunge skjebner og korte liv. Hva gjør det sterke offentlige søkelyset med sårbare utøvere? Her er Amy Jade Winehouse (1983-2011) på den franske festivalen Eurockéennes, 2007.

Det Kongelige Danske Teater ble derfor nødt til å ta den planlagte produksjonen av plakaten, etter ganske nylig å ha fått klar beskjed om at de kunne bare glemme rettighetene til materialet. Ifølge The Guardian uttalte Mitch Winehouse til Yahoo! News at "de bare er interessert i å lage penger, og ikke noe annet. Det kommer bare til å bli søppel."

Kunstnerisk direktør ved teatret, Emmet Feigenberg, tror ikke at Amy ville blitt noen melkeku, og teatret beklager å måtte avlyse forestillingen.

Amy Winehouse døde natten mellom 22. og 23. juli 2011 av alkoholforgiftning i hjemmet sitt. Hun ble 27 år gammel. Undersøkelsene viste at hun hadde 4,16 promille i blodet.

Relaterte linker:

Amy Winehouse play cancelled after opposition from her father Av Sean Michaels. guardian.co.uk, 27. november 2012
Skuespill om Winehouse. Teaternett, 8. november 2012
Amy Det Kongelige Teater
Amy Winehouse play planned i Denmark Av Matt Trueman. guardian.co.uk, 25. oktober 2012

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no