AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
28. januar 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKFra ØRKENEN til KORSET
Forestillingen bygget på Lars von Triers film Antichrist er igang på Det Norske. Og det virker nesten naturlig hva som må komme etter et slikt demonisk forspill: På rundt seks timer skal publikum føres gjennom hele Bibelen, fra jordens skapelse til Jesus og videre til Johannes Åpenbaring med forvarsel om selveste Dommedag. At Det Norske teatret har lagt inn etpar matpauser er forståelig. For selv i dette maratonprosjektet blir det bare tid til smakebiter av verdens mest kjente bok. Og uten påfyll av fysisk mat og drikke holder prosjektets helt, publikum, neppe ut dagen.


Det er ellers heltene på scenen som skal stå for gjennomføringen av Stein Winges massive drama, med en av hans faste skuespillere, Bjørn Sundquist i det som vel må kalles en slags hovedrolle, Gud.

Blake_ancient_of_days.jpg (74799 bytes)

Maleri av William Blake (1757-1827), Wikipedia

"Ancient of Days": Eller "den gamle av dager", slik den engelske maleren William Blake har forestilt seg Gud i 1794. Ifølge engelsk Wikipedia viser maleriet Guds utstrakte hånd, som holder et kompass over det mørke tomrommet under. Visstnok et av William Blakes mest populære bilder, holdt høyt både av kritikere og av kunstneren selv.

Med seg på scenen har han drøyt tjue skuespillere, blant annet fra Det Norske Teatrets kjernestab. Tekstene fra Det Gamle Testamentet og Det Nye Testamentet er versjonert av Maria Tryti Vennerød, (som sammen med Ola E. Bø står for oversettelse), Terje Nordby, Sara Stridsberg, Eirik Fauske, Jose Saramago, Cecilie Løveid, Ari Behn, Stein Winge og Carl Morten Amundsen.

Stein Winge har med seg Tine Schwab som scenograf og kostymedesigner, Carl Morten Amundsen som dramaturg, Torbjørn Ljunggren som videodesigner, Øyvind Wangensteen som lysdesigner, Sigurd Nicolai Winge som komponist,
Svenn Erik Kristoffersen som musikkansvarlig. Koreografisk assistanse er ved
Niklas Gundersen og Anne Holtan er regiassistent.

Å være menneske
Det er også mulig å se forestillingens to deler hver for seg, som Det Gamle eller Det Nye Testamentet. Teatret ønsker at fortellingene i forestillingen skal tale til oss og si noe om hva det vil si å være menneske.

Joda, vi får vel tro at her er det muligheter, og ønske både Det Norske Teatret og ensemblet lykke til i det som vel ikke bare skal bli en ørkenvandring...

Premieren er 1. februar.

Relatert link:

Bibelen Det Norske Teatret.
Wikipedia.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no