AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
18. april 2013

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKOperasalget STARTER
2. mai går startskuddet for abonnementsalget for sesongen 2013-2014 ved Den Norske Opera og Ballett. Norges suverent største scenekunstinstitusjon tar med sin drøye halve milliard i statsstøtte nesten en tredjedel av scenekunstkaka på kulturbudsjettet. Og 3. juni klokka 11 starter salget av enkeltbilletter.


Om det ikke er Justin Bieber-tilstander, så vil det trolig gå kort tid før billettene er utsolgt. I 2011 hadde flaggskipet blant norske sceneinstitusjoner nesten 290 000 publikumere. Det er en suveren førsteplass, drøyt 100 000 flere

Askepott2012-DenNorskeOperaBallett.jpg (1570548 bytes)

Foto: Den Norske Opera og Ballett.  ©

Holder stilen: Den norske Opera og Ballett er klar for ny sesong, og får trolig solgt raskt unna 300 000 billetter til sesongen 2013-2014. Over et bilde fra balletten Askepott i 2012.

enn Nationaltheatret som nummer to på lista. Debatten har nettopp gått om hvorvidt Operaen er nyskapende nok, bringer tilstrekkelig mange internasjonale stjerner og om den har nok egenproduksjoner.

Det er naturlig nok mange måter å vurdere verdien av et besøk i Operaen på og penga er knapt den viktigste for entusiastene. Men en vinkling kan likevel være at det er en effektiv måte å få tilbake skattepenger på. Vi kan ta som utgangspunkt at 95 prosent av inntektene til Operaen kommer fra staten. Det betyr at dersom du kjøper en operabillett til 500 kr så vil staten ha betalt 9500 kr som sin andel av den virkelige totale billettprisen på 10 000 kr. Så her kan man få igjen på skatten mens man hører på liflig musikk.

Relatert link:

Den Norske Opera og Ballett

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no