Annonsere hos oss?
AKTUELT / Arkiv

Denne side publisert
25. november 1999

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
Arkiv
SØK



BØDDELEN
går på nettet

20. januar er det premiere på Bøddelen på Det Norske Teatret. Prøvene er nylig startet, og teatret markerer sin store år 2000-produksjon med å legge ut fyldige infosider på internett. Ifølge teatrets nettsted skal publikum sågar kunne følge prøveprosessen fram til premiere via nettet! Vi tviler vel litt på om dette lar seg helt følge opp, men "Bøddelsidene" er et besøk verdt.

Ansiktene bak

Det Norske Teatret har med dette trolig satt igang den mest markante Internettlanseringen av en teaterforestilling til nå i Norge. Her kan du finne informasjon og skisser til scenografien som er ved Arne Nøst, som også gjorde scenografien til Teatret Vårts forestilling Richard 3. Vel verdt å kikke på.

Full oversikt over de medvirkende skuespillerne med bilder og "mini-vita" er også på plass. Ti skuespillere er med, der Åsleik Engmark, Jan Grønli, Reidar Sørensen og Andrea B. Hovig er kjente navn. Musikerne (som også er aktører), teknikere og andre som jobber med prosjektet til daglig blir også presentert. De som jobber med lys, lyd, kostymer får også et ansikt.

Det onde

Yngve Sundvor er regissør for forestillinga og har også oversatt og bearbeidet Pär Lagerkvists roman. Bøddelen symboliserer de onde kreftene i verden. Første del av stykket foregår i Middelalderen, der bøddelen sitter i en mørk kneipe. De andre gjestene hvisker om hans onde gjerninger. Han sprer frykt og redsel, men også respekt og autoritet. I neste del er vi i mellomkrigstida og bøddelen sitter i en moderne jazzklubb. Hitler er på frammarsj og det onde er blitt hverdagskost. Bøddelen har nok å gjøre, men uten å være omgitt av den gamle mystikken.

Ny kontrakt

Adressen til Bøddelens hjemmesider er: www.boeddelen.detnorsketeatret.no. Og vi anbefaler sidene for teaterinteresserte nettsurfere! Det Norske Teatrets nettsatsing på Bøddelen er et eksempel til etterfølgelse for andre teatre. Nettet må brukes og avmystifiseres - det er bare å se mulighetene. Som PR er dette framtidsrettet: Det stimulerer forventningen, gjør oss fortrolig med forestillingens ideer og ensemble, og øker spenningen til å se det ferdige resultatet - "live"! Slik gir internett muligheter for å etablere kontrakten med publikum på en ny måte.

Relaterte linker:
Rå uttrykksvilje Av Rune Kippersund. Teaternett 24. januar 2000
Ekspresjonistisk drama om det ondes problem Teaternett 20. januar 2000
Bøddelen "Woman in red" Teaternett 20. januar 2000
Historien bak Bøddelen Av Sidsel M. Nilsen. Aftenposten 19. januar 2000
Kulturpersonlighet ødela teaterforestilling Av Sverre Gunnar Haga. Dagbladet 14. januar 2000
Bøddelen går på nettet Teaternett 25. november 2000
Bøddelen Det Norske Teatrets hjemmesider
Tusenårsskifte med Bøddelen Teaternett 1. september 1999


NYHETER  MELDINGER

 


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no


Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no