AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
16. juni 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØK  OLE-JØRGEN Nilsen er død

Skuespiller, instruktør og teatersjef Ole-Jørgen Nilsen døde i går, 72 år gammel. Nilsen gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1959 og markerte seg snart som en sentral skikkelse i norsk teaterliv.


Det er en veteran med stor erfaring innen norsk teater, film og fjernsyn som nå er gått bort. Nilsen debuterte på Nationaltheatret i 1959. Derifra gikk veien til Trøndelag Teater, Det Norske Teatret og Fjernsynsteatret, før han i 1977 igjen ble fast ansatt ved Nationaltheatret.

I kjølvannet av skuespillerstreiken var Ole-Jørgen Nilsen med på å etablere Skuespillerforeningen av  1978 og ble dens første leder. Fra 1988 til 1990 var han teatersjef for Nationaltheatret, sammen med Ellen Horn og Sverre Rødahl.

Super kollega
- Ole-Jørgen var skuespillernes skuespiller. En super kollega som visste å holde de unge i ørene. Han var en mann som sa fra og som ryddet opp. Vi trenger slike blant oss og han er et stort savn, sier leder av Norsk Skuespillerforbund, Agnethe Haaland til Dagbladet.

I de senere årene var Ole-Jørgen Nilsen kjent som Hans Fredrik Rosenkrantz i TV-serien Hotel Cæsar. I 2000 ble han hedret med Per Aabels ærespris.

Relatert link:
Cæsar-stjerne er død Av Charlott Lokland Pettersen. Dagbladet 16.juni 2008
Ole-Jørgen Nilsen er død nrk.no 16. juni 2008
 

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no