AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
10. april 2012

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØK


IMPRESJONISTISK opera

17. april er det klart for en aldri så liten operasensasjon i Bergen. Den Nye Opera setter opp Claude Debussys eneste operaverk, basert på et skuespill av den symbolistiske forfatteren og dramatikeren Maurice Maeterlink: Pelléas og Mélisande.

I tråd med impresjonismens stiltrekk skal dette være en opera der den intenst vakre, sensuelle musikken speiler stemninger og følelser mer enn ytre hendelser, og verket fremstår som et symbolistisk trekantdrama.

Den gåtefulle historien som fortelles er om Mélisande, som blir funnet i en skog av Prins Golaud. Ingen vet hvor hun kommer fra, og etter en tid gifter hun seg med Golaud. Men Golauds bror Pelléas er også betatt av Mélisande, og mellom disse tre utspiller det seg et intenst kjærlighetsdrama med tragisk utgang.

Pelléas og Mélisande er en samproduksjon med Muziektheater Transparant, som har laget en kammerversjon av operaen. Med denne forestillingen feirer Den Nye Opera 150­-årsjubileet for Debussy og Maeterlincks fødsel.

Relatert link:
Den Nye Opera

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no