AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
11. mars 2004

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Black Box:
Black Box i Mars:
 
torsdag 18. – søndag 21. mars kl. 19.00 (Store scene)

Kreutzerkompani
Twinn


Kreutzerkompani har møtt strålende kritikker for sine tidligere forestillinger her på Black Box Teater, og vi ser med glede frem til et nytt møte med dem. Kreutzerkompani utforsker bevegelse gjennom et likestilt fokus på dans, video og lyd. Utøverne benytter seg både av på forhånd strukturert materiale og improvisasjoner, og kompaniets forestillinger framføres således i en utpreget og intens live-setting.
Premiereforestillingen «Twinn» er basert på et fordoblingens tema, hvor tittelen har utgangspunkt i den enkle betydningen av ordet: å matche eller koble noe, eller å splitte noe i to like deler. I bakgrunnen lurer den onde tvillingen gjennom det potensielt destruktive i å bringe to like, men motsatte deler sammen. Forestillingen er resultatet av et nært samarbeide mellom koreografen Eva-Cecilie Richardsen, videokunstneren hc Gilje og elektro-duoen Jazzkammer (John Hegre og Lasse Marhaug).

Koreografi Eva-Cecilie Richardsen Scenografi og video HC Gilje Musikk Jazzkammer (Lasse Marhaug og John Hegre) Dansere Kristine Øren og Kristianne Mo Kostymer Kathrine Tolo Produksjon Kreutzerkompani Co-produksjon fabrik Potsdam og BIT Teatergarasjen i samarbeid med Carte Blanche
Støttet av Norsk kulturråd og Kontainer Korporation.

torsdag 18. – søndag 21. mars kl. 20.30 (Lille scene)

De Utvalgte

Bang-Bang Club (10 års jubileumsforestilling for kompaniet)

Etter å ha beveget seg i teatrets randsone gjennom en rekke site specifics og galleri-performancer returnerer De Utvalgte til teaterrommet med «Bang-Bang Club». Det dreier seg, ifølge kompaniet, om en klubb for terapeutiske eksperimenter, et møtested for materialisering av sinnstilstander, hvor behovet for å se og bli sett lokker deltakerne til å blottlegge seg.
Opprinnelig var Bang-Bang Club en gruppe sørafrikanske fotografer som eksponerte apartheidregimets brutalitet. Som kontinuerlige vitner til menneskelig tragedie sto de stadig overfor et dilemma: Når skal man slutte å reflektere virkeligheten, og i stedet gripe inn i den?
De Utvalgtes forestilling er inspirert av den svenske antologien FRYS: Vellykket nedfrysning av herr Moro. Med en spillestil som veksler mellom det helt avslappede og en lett ekspresjonisme blandes dokumentarstoff og fiksjon, film og teater.

Regi Kari Holtan Scenografi Boya Bøckman og Kari Holtan Tekst De Utvalgte, Eugéne Ionesco, Flu Hartberg-Dongery Tekstkonsulent Anne Holtan Musikk/lyddesign Tre Øre Lys/videodesign Boya Bøckman Skuespillere Torbjørn Davidsen, Marius Kolbenstvedt, Randi Rommetveit, John Birger Wormdahl Produksjonsmedarbeider Pia M. Roll
Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og Sosialistisk opplysningsfond.
www.deutvalgte.no
 

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no