AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
4. mars 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Nordic Black Express

Nordic Black Express (NBX)
NBX et utviklingsprosjekt i scenekunst for transkulturelle teaterinteresserte i alderen 18 - 25 år. Målet for Nordic Black Express er å utdanne flere skuespillere og andre teaterarbeidere som kan jobbe i teater, film og media.
NBE ønsker også å forske på om det går an å utvikle et eget transkulturelt scenespråk. Vi prioriterer å arbeide med ikke-vestlig dramatikk. Deltagerne speiler det globale mangfoldet av unge i dagens Norge.

NBE er en skole på heltid. Hovedvekten av arbeidet dreier seg om dramatikk og praktisk analyse hver dag fra tolv og utover ettermiddagen. Vi har obligatorisk morgentrening fra ni til elleve i bevegelse, stemme, sang og scenekampteknikk. Vi har også workshopbasert undervisning i teaterhistorie, skriving, filmarbeid, fysisk teater, dans og prosjektorganisering. Vi produserer teaterforestillinger som vi spiller på MS Innvik eller på turné. I oktober 2003 spilte vi en kortversjon av Den Pukkelryggede av Slawomir Mrozek på ungdomsskoler i Oslo. Prosjektet var et oppdrag fra OXLO og handlet om utestenging. Nordic Black Express utvikler kontaktnett med lignende teatre i andre land. Høsten 2004 skal vi trene i en fire ukers workshop i Marseilles under ledelse av Maurice Vinqon, år sammen med transkulturelle scenekunstnere fra Nordafrika og Middelhavsområdet.

Både norske og utenlandske lærere arbeider i prosjektet. Prosjektleder Nadir Guendouz fra Agerie er utdannet instruktør og pedagog ved GITIS teaterakademi i Moskva. Daglig leder og prosjektkoordinator Ann-Magritt Børresen er utdannet skuespiller ved Staten teaterskole i København og har cand mag i idéhistorie og prosjektarbeid ved Universitetet i Oslo.

Deltagelse i Nordic Black Express gir også et godt grunnlag for annen høyere utdanning innen kunst, kultur, drama, undervisning og film.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no