AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. mai 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Bømlo Musikallaug (BML)

Bømlo Musikallaug (BML) presenterer                                                

for fyrste gong i Norge, fullversjonen av musikalen Chess, i Moster Amfi på Bømlo – August 2006.

Etter BML sin suksess med ”Les Miserables” i 2003 og 2004, har me det siste halvåret jobba med og få lisens til ein ny stor musikal til 2006.

”Chess” er enno ikkje framført i Norge i full sceneversjon, men etter forhandlinger med rettighetshavere i Stockholm og London er det no klart at BML får lisens til dette, samt å oversette musikalen til norsk tekst!

Norgespremieren av musikalen ”Chess” vil bli presentert i Moster Amfi august 2006. Me planlegger 10 framsyningar, men har lisens for ekstraframsyningar.

Musikken til ”Chess” er skriven av ABBA-duoen Benny Andersson og Bjørn Ulvaeus. Teksten er skriven av Tim Rice. Sammen med Andrew Lloyd Webber er Rice mannen bak bl.a ”Jesus Christ Superstar”.

”Chess” inneheld kjende klassikarar som t.d.  ”One night in Bangkok”, I know him so well” og ”Anthem”

”Chess” hadde verdspremiere i London i mai 1986, premiere i New York april 1988, i Sverige februar 2002, og no altså i Norge august 2006.

Dette var den første musikalen fra ABBA-duoen. Seinare kom både ”Kristina från Duvamåla” og ”Mamma Mia”.

Me i BML er begeistra, men samtidig audmjuke for den tilliten me her har fått. Me vil få bruk for all den erfaring og lærdom ”Les Mis” gav oss, og utfordringane vil bli mykje dei same; stor musikal, stor målestokk, mange involverte, og kanskje ikkje minst, været.. sidan Moster Amfi er eit utandørsamfi.  

Me er sikre på at me nok ein gong vil klare og skape store opplevingar i seine augustkvelder neste år. Me startar planlegginga no, der samansetjing av eit produksjonstyre vil vere ein av dei fyrste tinga å ta fatt i.

Bømlo 1 mai 2005

info:                                                                                                http://www.bml.no/
http://www.chessthemusical.com

Kjell Arne Røksund
produksjonsleiar                

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no