AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
6. desember 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Riksteatret

Norsk-indiske Lavleen Kaur (28) blir Riksteatrets Hedda

Riksteateret skal speile det flerkulturelle Norge, sier teatersjef Ellen Horn. - Det er derfor jeg velger en slik tolkning av Hedda Gabler når vi nå skal velge stykkene som skal prege Ibsenåret 2006.

I tillegg til norsk-indiske Lavleen Kaur, er Assad Siddique plukket ut til å spille Eilert Løvborg.

Lavleen har allsidig skuespillererfaring både fra scene og film. I tillegg har hun en omfattende akademisk utdannelse fra Universitetet i Oslo, og klassisk indisk dans fra Prayag i London. Assad Siddique har vært programleder i NRK, senest i Migrapolis. I tillegg har han spilt bærende roller både i Import Eksport og i IZZAT.

Teatersjef Ellen Horn sier at Riksteatret ønsker å ta nye grep for å speile det kulturelle mangfold som finnes i teater-Norge, både i forhold til reportoar og valg av skuespillere. - Derfor velger jeg en slik tolkning av Hedda Gabler når vi plukker ut stykkene som skal prege Ibsenåret 2006, sier Horn og presiserer at hun vil at Riksteatret skal være et teater som deltar i samfunnsutviklingen i Norge. -Forhåpentligvis klarer vi også å påvirke den, sier hun.

Ellen Horn mener at Riksteatret har viktige bidrag i arbeidet med å gi ansikt til vårt flerkulturelle mangfold. -Vi vil benytte det store potensialet av talent som tilfang til norsk scenekunst, sier hun.

Hedda Gabler med Lavleen Kaur og Assad Siddique settes opp høsten 2006 med premiere medio september.


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no