AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
20. mai 2006

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra Nationaltheatret

Neste Torshovgruppe klar: Fra trio til kvartett på Torshov

 
Runar Hodne, Birgitte Larsen, Monna Tandberg og Anders T. Andersen er de fire utvalgte som skal lede Torshovteatret fra høsten 2007 og frem til våren 2009. Gruppen skal ha flat struktur på tross av at den består av tre skuespillere og en regissør.

Den nye Torshovgruppen har ambisjoner om å tilføre scenen et nytt innhold med blant annet samtaler mellom klassiske og samtidige stykker, og skuespill av større format. Repertoaret skal legges allerede før årsskiftet. Det blir et mellomår uten ledergruppe fra og med høsten 2006 og fram til den nye Torshovgruppen tar over høsten 2007. I denne perioden spilles blant annet VILLANDEN av Henrik Ibsen og RØDE HUNDER av Trond Brænne.

Torshovteatret ligger i Soria-Moria bygningen på Torshov i Oslo. Lokalene ble i 1975 ombygget fra å være filial for Deichmanske bibliotek til å bli et bydelsteater. Torshovteatret er i dag Nationaltheatrets skuespillerstyrte scene. En gruppe skuespillere søker seg til Torshov med en felles kunstnerisk profil, og får deretter stilt teaterbygning, fagfolk og et visst budsjett til rådighet for en toårsperiode. Nåværende torshovgruppe (2004-2006) består av Trond Espen Seim, Mads Ousdal og Jon Øigarden. Gruppa avslutter sin periode med EN BAGATELL (siste forestilling 10. juni).

  


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no