AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
26. august 2006

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding fra fortellerscenen

Sesongpremiere fortellerscenen

Den Engelske fortelleren Ashley Ramsden, gjester Oslo og fortellerscenen med forestillingen; ”Delicious Laughter ~ The Stories and Poetry of Rumi and Hafiz”.

Ramsden er en av englans mest anerkjente fortellere. 

Han gjester fortellerscenen i Oslo denne høsten, før han tar ut på Verdensturne med forestillingen i jubileumsåret for Rumi i 2007 

Sesongpremiere fortellerscenen

Onsdag 30. august klokka 20.00

– Fortellrscenen Jakobs Brønn – Kulturkirken Jacob

Vi er heldige som kan åpne sesongen med Ashley Ramsden som forteller ”Delicious Laughter ~ The Stories and Poetry of Rumi and Hafiz”.
 
Ramsden er en av Englands mest anerkjente fortellere, med bred internasjonal erfaring fra forestillinger og kurs. Han er også leder av School of Storytelling på Emerson College i England.  Ramsden har med seg Said Dibaj på strenginstrument.
 
I 2007 er det 800 år siden den store Sufi poeten Jelaluddin Rumi ble født. Han sa selv at hans stemme ville komme tilbake til oss når vi trengte det mest. Og i vår tid hvor vi leter etter stemmer for å bygge broer mellom forskjellige livssyn og mennesker, er det lett å finne ro i ordene til Rumi og Hafiz. Forestillingen foregår på engelsk.

Gammel  Poesi som får den moderne tanke til å stoppe opp i undring…

Rumi  – Persisk poesi – en bestselger blant annet i USA. Han viser ingen  respekt for litterære former og normer. Han skaper en egen gudomelighet. Han drikker vin med sin gud, elsker med sin gud og banner med sin gud. Det er kjærligheten som står i senter av hans diktning.

Hafiz – Dan Yashinsky sine nye oversettelser av Hafiz, har fått interessen for denne gamle persiske poesi til å skyte i været i den vestlige verden. Hafiz går i mot alt som heter presteskap og religion, men på en så skarpfundig måte med en mangedobbelhet i tolkningsmuligheter som gjorde det umulig å arrestere ham. I teknikk, form og billedbruk er hans diktning genial og uten sidestykke i verdenslitteraturen.       


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no