AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
21. april 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Det Åpne Teater


 

TRANSIT
Oslopremiere 24. April kl. 19.30 på Det Åpne TeaterI TRANSIT møter vi to kvinner – eller er det bare den ene kvinnen og hennes speilbilde? Begge er oppslukt av sine personlige visjoner for livet, men strides med at verken tiden eller de selv strekker til i møtet med hverdagens utfordringer. Etterhvert kommer sårbarheten, drømmene og lengslene, også de mindre vakre, frem bak fasadene.
TRANSIT er en visuelt poetisk og humoristisk forestilling hvor publikum ganske sikkert vil gjenkjenne aspekter ved sine egne liv i de to karakterene på scenen. Forestillingen er rendyrket fysisk teater, hvor utgangspunktet er tatt fra hverdagssituasjoner som er transformert til mer abstrakte koreografier.

De to fysiske skuespillerne Mariken Lauvstad og Yvonne Wiche Levinsen har blant annet studert Corporale Mime ved School of Stage Arts i Danmark. Under utdanningen ble de blant annet undervist av Yves Marc  fra «Teatre du Mouvement» i Frankrike. Corporeale Mime bestreber at den dramatiske kvaliteten ligger i selve kroppen og de illusjonene kropper kan skape sammen eller individuelt. Dette stiliserte formspråket ble utviklet av Etienne Decroix for å gjøre det usynlige synlig. I TRANSIT tar Yvonne Wiche Levinsen og Mariken Lauvstad, i Yves Marcs regi, utgangspunkt i denne fysiske retningen for å skape en forestilling som vever sammen dramatisk bevegelse, tekst, dans og sang.

«Det er et fantastisk høyt nivå på Mariken Lauvstad og Yvonne Wiche Levinsens prestasjoner. I TRANSIT viser de både stilistisk sikkerhet og grensebrytende kreative evner. Deres utforskning av en tidsaktuell problematikk er innsiktsfull, humoristisk og til tider et dramatisk mesterstykke.» Ole-Morten Vestby, Fredrikstad Blad

Regi og koreografi: Yves Marc (Frankrike)
Konsept/skuespillere: Mariken Lauvstad(Norge)  og Yvonne Wiche Levinsen(Sveit)
Lysdesign/teknikk: Tilo Hæin
Komponist: Jo Berger Myhre
Kostymer: Katja Fredriksen
Foto: Steinar Westgaard

Mariken Lauvstad: skuespiller og sanger
Yvonne Wiche Levinsen:  Skuespiller og feldenkraispedagog og lærer ved Akademiet for Scenekunst i Fredrikstad.

Yves Marc studerte hos Etienne Decroux, grunnleggeren av Corporeal Mime. Decroux utviklet et stilisert fysisk formspråk hvor den dramatiske kvaliteten ligger i selve kroppen og i de bilder som  kropper skaper sammen, eller individuelt. Med prinsippene fra  Corporeal Mime som fundament utviklet Yves Marc og Claire Heggen, hans partner i ensemblet «Teatre du Mouvement», deres egen forskning i  dramatisk bevegelse, blant annet i bevegelsens musikalitet.
I

Siv Svendsen
Presse og informasjonsansvarlig
www.detapneteater.no

Det Åpne Teater, Tøyenbekken 34, 0188 Oslo
45238004
91767624

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no