AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
9. mai 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra BIT-Teatergarasjen

Lørdag 10. mai kl 19:00 i Teatergarasjen

Performancen No Más springer ut fra billedkunstneren Kjetil Kauslands tidligere prosjekt No Holds Barred, og er en følge av den prosessen arbeidet med prosjektet har generert. 

MMA: Mixed Martial Arts 

No Holds Barred var et prosjekt som hadde sitt utspring i Kauslands undring over sitt eget motsetningsfylte forhold til fysisk vold, samt den gutteaktige beundringen han kunne ha for MMA-fightere. Over en periode på 4 år har kunstneren fått innpass i et miljø hvor han har hentet billedmateriale fra anslagsvis 160 MMA-kamper. Resultatet er en serie på 20 fotografier av MMA-fightere sekundene før kampen, under kampen, eller i det mentale vakuumet en kamp kan etterlate.  

Bildene i serien har det til felles at de innehar en ambivalens som trosser individuell persepsjon. Kausland mener at mye av denne ambivalensen genereres i spenningen mellom blant annet vold, erotisme, tomhet, frykt og ømhet. Han poengterer at intensjonen ikke var å diskutere MMA som fenomen, men heller aspekter ved en menneskelig tilstand.

Kausland uttaler:

Det står nå helt klart for meg at jeg må trå inn i det billedrommet serien No Holds Barred representerer. Jeg ønsker altså, gjennom performancen, selv å bli referent i nye bilder skapt under ekstreme forhold i et MMA-bur. Jeg blir nå den sårbare, den som granskes av andres voyeuristiske blikk. I denne setting vil jeg ha små eller ingen mulighet til å styre egen visuell fremtoning. Jeg vil være i kampens vold, styrt av frykt, sinne og potensielt panikk.

10. mai vil Kausland kjempe en reell kamp mot en profesjonell MMA-fighter som er engasjert gjennom en nøytral britisk matchmaker. Kampen skal holdes i et åttekantet bur i Teatergarasjen, og reglene holdes til et minimum. Kampreglene som skal gjelde er satt av Nevada State Athletic Commission da disse er normen i MMA.

Kjetil Kausland har siden august 2007 underlagt seg et strengt treningsregime. Dette innebærer 8-10 treninger pr. uke eller alternativt, så mye som kroppen til enhver tid tåler. Likhetene er store mellom det livet han nå lever og livet til subjektene fra serien No Holds Barred.

Etter Kauslands No Más vil Garage/Punk bandet THE BETTER MEN THAN YOU stå for litt musikalsk underholdning i Teatergarasjen.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no