AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
15. september 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Black Box Teater


«Dealing with Helen» (av Finn Iunker)

Tor 18. – søn 21. og tir 23. – søn 28. september kl. 19.00. (Store Scene)

Finn Iunker er en av Norges mest spilte dramatikere i utlandet, men det er først med Verk Produksjoner at vi virkelig har blitt introdusert for ham i sceneversjon her hjemme. Kompaniet gjorde stor suksess med sin oppsetning av Iunkers «Ifigeneia», en modernisering av Euripides greske tragedie, i 2006 på Black Box Teater. For denne forestillingen ble de nominert til Heddaprisen og mottok Danse- og teatersentrums scenekunstpris i 2007. Nå i høst står oppfølgeren «Dealing with Helen» for tur.

Mange år ut i Trojanerkrigen blir det klart at årsaken til krigen, den bortførte Helena, ikke befinner seg i Troja, men i Egypt. Grunnlaget for krigen er med ett fullstendig borte, og med sitt tragikomiske og satiriske stykke tar Finn Iunker oss med på en underholdende reise inn i krigens forskrudde verden.

Våren 2008 presenterte Verk Produksjoner «The Answering Machine», Finn Iunkers tekst for teateret fra 1994. Kompaniet imponerte igjen med andre del av sin Finn Iunker triologi og pressen sa blant annet:

« Kompaniets Iunker-trilogi har potensial i seg til å bli stående som et merkepunkt i norsk samtidsteater» - Dagsavisen
«Suverent... Stor skuespillerkunst» - Klassekampen
«Godtepose av et lydbilde... magisk» - NRK P2

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no