AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
19. september 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Carte Blanche


Before Long

- to prisbelønte scenekunstnere setter hverandre i stevne.

Therese Skauge setter punktum for sin atten år lange dansekarriere i Carte Blanche. Den prisvinnende Bergens-koreografen Alan Lucien Øyen har det ærefulle oppdraget å lage hennes avskjedsforestilling.

Therese Skauge ble ansatt i Nye Carte Blanche i 1990 og har siden vært en av kompaniets mest sentrale dansere. Gjennom arbeid med en rekke fremstående koreografer har hun i disse årene utviklet seg til en stor dansekunstner, blant annet er hun belønnet med Kritikerprisen i 2004 for sin dans i Ina Christel Johannessens ”I lie, I speak”. Når hun nå forlater kompaniet etter 18 år, ønsker vi å feire hennes karriere med en egen avskjedsforestilling i regi av Alan Lucien Øyen.

Bestillingsverket er en stor takk til Therese for hennes utrettelige kunstneriske innsats for Carte Blanche uten å være en collage over høydepunkt i hennes karriere. Verket er en feiring av Therese sitt talent, satt i scene av en av Norges mest lovende og fremadstormende unge koreografer.

Alan Lucien Øyen har på kort tid rukket å gjøre seg bemerket nasjonalt så vel som internasjonalt. Den 5. september i år vant han den nordisk/baltiske koreografikonkurransen keðja Dansolution i København. Hans eget kompani "winter guests", er etterspurt blant internasjonale festivaler. I august besøkte de ”The Fringe Festival” i Edinburgh med 10 visninger av stykket  ”in time and it will snow”. 

DANSERE: THERESE SKAUGE, PHILIP SCHMIDT
ALAN LUCIEN ØYEN: KOREOGRAFI, KOSTYMER, VIDEO
SIGVE SÆLENSMINDE: LYSDESIGN
GUNNAR INNVÆR: LYDDESIGN

Forestillingen vises i STUDIO BERGEN, Nøstegaten 119:
17. - 20. september og 24. - 27. september, alle dager kl. 20:00

Varighet: 70 min. uten pause.

Billetter: DNS billettluke: 55 60 70 80 // www.billettservice.no

Forestillingen produseres i samarbeid med winter guests


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no