AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
6. oktober 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
fra Teater Ibsen


Gjestespill på Teater Ibsen 16. oktober

Henrik Wergeland:
De siste kloke på Terranova – en satire over vår tid.

”Gamle” kjente til Teater Ibsen.

Rut Tellefsen er tilbake på Teater Ibsen, om kun for en kveld. Rut Tellefsen var med å starte, den gang, Telemark Teater og burde være godt kjent for vårt publikum. Sammen med bl a datteren Pia kommer hun til Skien 16. oktober med forestillingen De Siste kloke på Terranova.

Regien er ved Teater Ibsens nye kunstneriske leder; Bentein Baardson. I tillegg til skuespillerne vil også barn fra Lunde barneskole være med på forestillingen.

Litt om forestillingen:
Global matvarekrise! Prisene stiger! Stadig flere mennesker sulter! Overskriftene lyser mot oss – det er 2008, vår tid og vår verden.

Henrik Wergeland så fattigdommen og matvaremangelen i sin tid. Men han må også ha sett i krystallkulen da han for snart 175 år siden lot sitt alter ego, Siful Sifadda, skrive farsen De sidste Kloge på Terranova. Han drives av et tema som er skremmende likt de oppslag dagens massemedia ikke lar oss få fred for: Store menneskemengder sulter! Noen få blir rikere og rikere!

Hvem er de siste kloke på vår stakkars jord? spør Wergeland. Det samme spørsmålet stiller mange seg i dag!

Han lar spillet skje på fantasiøya Terranova, den nye jord. Det er hungersnød, men verken kornpugeren eller prokuratoren, Zobolam, er i stand til å vise medynk med de sultende på dødens rand. Kornpugeren er en beinhard markedsøkonom som skrur prisene opp i takt med etterspørselen, og prokuratoren som tilraner seg hele kornbeholdningen, drukner til slutt i sitt eget korn da det ikke lenger finnes kjøpere.

På scenen: Baard Owe, Rut Tellefsen, Morten Røhrt, Pia Tellefsen, Rune Reksten, Ove Christian Owe, Thomas Magnus, Naeem Azam, Urmila B. Domaas og Naziha Sealre Lien, Samt barn fra Lunde barneskole i Skien.

Regi:  Bentein Baardson
Scenograf:  Siri Dokken
Komponist; Christian Reim
Lysdesign; Rolf Christian Engseth
Kostyme; Edil Derbitchev

Vel møtt til en burlesk, underholdende og tankevekkende teateropplevelse!

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no