AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
27. oktober 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØKUredigert pressemelding
Black Box Teater


På ørkenvandring
   - Resultatet av en oppsetning ingen var vitne til

Motherboard: «Desert Walker»
Fredag 31. oktober kl 19.00. (Lille scene)

«Det å oppholde seg på salt slettene var som gå på ski. Den tredje dagen med vandring bøyde jeg meg ned for å ta opp litt snø jeg kunne spise, men den var tørr! Det var salt!»  Håkon Gundersen, Desert Walker

«Desert Walker» er en konseptuell danseforestilling som i hovedsak bygger på Samuel Becketts koreografi «Quad» fra 1981. 17. april i år fremførte Motherboard denne forestillingen på Bonneville Salt Flats i Utah, USA. Denne kvelden på Black Box Teater vil fokusere på prosessen og resultatet av denne oppsetningen som ingen var vitne til.

På en scene som strekker seg lenger enn øyet kan se, fremførte fire «solo walkers» en seriell koreografi. I mer enn ti timer gikk de, i stillhet og ubøyelige, langs sidene og over diagonalene på et område med en størrelse på over 160 mål. De startet fra hvert sitt hjørne på varierende sykliske tidspunkter med enkle instruksjoner: forsøkte å opprettholde en presis synkronitet i tid og rom så lenge forestillingen varte.

Bare lyden fra ørkenen og knasingen av salt under føttene akkompagnerte dem.

Forestillingen ble dokumentert på video fra flere fastsatte og streifende perspektiver.

Det kan virke enkelt på overflaten – men hva skjer når du kaster fire utøvere med vidt forskjellig bakgrunn sammen for første gang for å gjennomføre dette prosjektet? I hvilken grad påvirker videodokumentasjonen erfaringene av forestillingen? På hvilket punkt krysser «Desert Walker» over grensene for forestilling og blir Land Art? Hva blir igjen når man slutter å gå?

Under denne presentasjonen skal historien om «Desert Walker» fortelles på ulike måter, inkludert en mini versjon av koreografien, video og foto materiale, samtale og diskusjon. Hele teamet vil være tilstede.

Regi: Per Platou og Amanda Steggell. Walkers: Leon Cullinane, Håkon Gundersen, Saila Hyttinen og Kristine Øren. Dokumentasjon: Per Platou, Amanda Steggell og Annesofie Norn 

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no