AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
27. mars 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Proscen
 

Kompetansevår for scenekunstfeltet

Proscen – produsentenhet for scenekunst

Våren 2009 blir fullspekket av faglig påfyll og møteplasser i Proscen. Vi har satt sammen et kursprogram som er basert på gode innspill fra miljøet, og søknadsskriving, økonomi og informasjonsarbeid er hovedtema i vår.

Allerede på onsdag ønsker vi velkommen til en samling hvor musikk og scenekunst settes i fokus, og hvor de to miljøene får en mulighet til å møtes på Landmark.

Musikkmiljøet møter scenekunstmiljøet
Landmark, 25. mars, klokken 20.00

Fra scenekunstmiljøet kommer Thorleif Linhave Bamle som er regissør og kunstnerisk leder ved Bergen Prosjektteater hvor han bl.a. har jobbet med stykker som Blasted av Sarah Kane (DNS 2005), Guds Ku av Sigarev (DNS 2007) og Plastilina av Sigarev (BiT 2009). Han vil prate litt om kommunikasjon mellom to ulike uttrykksformer, samarbeid mellom regissør og musiker, scenekunstens egenart og hva musikere må vite før arbeidet kan begynne med å lage musikk til et stykke.

Fra musikkmiljøet har vi invitert Karin Park. I disse dager er hun snart aktuell med nytt album, men har i tillegg til sin musikkarriere, jobbet med ulike utradisjonelle oppsetninger. Hun har jobbet med dansere fra Carte Blanche, og improvisert frem musikk under åpningen av Ekstremsportveko. Karin vil denne kvelden fortelle litt om sine erfaringer med å lage musikk for andre arrangement enn en vanlig konsert, fortelle litt om arbeidsprosessen rundt det, samarbeid mellom miljøene og om man kan lære noe av hverandre i slike samarbeidsoppsetninger.

Speed-dating med kulturrådet
2. juni arrangerer Proscen et etterspurt søknadskurs med Norsk kulturråd om søknadsprosedyre og prosjektutvikling. Kurset vil være et fint avspark for arbeidet med søknadene som skal inn til søknadsfristen 1. september.

I denne anledning inviterer vi kompanier fra Vestlandet til påfølgende hurtigmøter med scenekunstkonsulenten. På denne måten vil vi gi mulighet til å presentere prosjektene deres før søknaden sendes, og samtidig få individuell veiledning knyttet til en konkret søknad.

Tid: 2.juni klokken 13.30 – 18.00. Sted: Proscen, Rotthaugsgaten 7.

Resten av vårens kursprogram i Proscen ser slik ut:

April
02.04.09

Kl. 18.00-21.00
Informasjons- og pressearbeid.
Marit Eikemo og Melanie Fieldseth
Sted: Proscen, Rotthaugsgaten 7

14.04.09
Kl. 17.00-20.30
Selvangivelseskurs
Vassdal&Eriksen v/ Kristoffer Vassdal
Sted: Proscen, Rotthaugsgaten 7

Mai
Ikke avklart dato
Nettverkssamling i forbindelse med Festspillene i Bergen

Mer informasjon på www.proscen.no. Endringer kan forekomme.

Kontakt oss gjerne:

Proscen:
Inga Moen Danielsen
inga@proscen.no
984 92 514

Brak:
Frøydis Moberg
froydis@brak.no
934 96 571

Bergen Prosjektteater:
Thorleif Linhave Bamle
post@bergenprosjektteater.no
976 79 748

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no