AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
3. april 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Rogaland Teater

En musikalsk hyllest til livet, akkurat her og nå!

Espen Hana er tilbake på Rogaland Teater etter publikumsuksessen Da Hana møtte henne.
På uforlignelig siddismanér sender Espen Hana skrå blikk til livet som småbarnsfar, ektemann og fra en varm oppverkst.
Av grunner som er vanskelige å gjøre rede for avlegger han også til stadighet paven besøk.

Selvsagt møter du også sangeren og pianoenterteineren Espen Hana i denne soloforestillingen, sammen med forfatteren og komponisten Hana.

På ”Hanask” vis kjører han berg- og dalbane med deg, fra det hysterisk vittige til det lavmælt melankolske. Regien er ved Erik Ulfsby som har gjort stor suksess på teatret tidligere.

Vi ber om påmelding fra anmeldere innen tirsdag 14. april til

ingrid.milde@rogaland-teater.no eller på 90 66 08 97/ 51 91 90 21.

Pressevisning: Vi inviterer også til pressevisning hvor vi viser korte utdrag av forestillingen for foto, film og intervju.

Sted: Teaterhallen,Rogaland Teater
Dato: onsdag 15. april  kl 11.30 – 12.30


Espen Hana
Espen Hana (1964) arbeidet som musiker for Rogaland Teaters barneteater før han i 1988 gikk Statens teaterhøgskole 1988-1991).
Hana er dessuten kjent som komponist, entertainer og plateartist.  Han leverer  både musikk og tekst til flere kolleger, bl.mange andre Hege Schøyen og Øyvind Blunck, Sally Nilsson og revygruppen Justerte Fruer.

I 1991 debuterte på Rogaland Teater som Christy Mahon i John M. Synges Helten på den grønne øya.
Blant andre store roller Hana har spilt ved Rogaland teater er Jevgeny i Brian Friels dramatisering av Turgenjevs Fedre og sønner (1992), Konfraniseren i Cabaret(1993) Chris i Arthur Millers Alle mine sønner (1995 ), Tom Robson i Alexander Kiellands Garman og Worse(1997) Tørres i Tørres Snørtevold av Harald Tusberg (1999) Jeppe i Holbergs Jeppe på Berget (2000) og tittlerollen i Bullshot Crummond (2002)

Våren 2003 medvirket han i Den Nationale Scenes oppseting av I Blanke messingen som Dave.  Siden har han vært å se som Che i musikalen Evita, James Tyrone i Eugene O´Neills Måne for livets stebarn og Mesteren i Mesteren og Margarita.
I 2005 gjestet han igjen Den Nationale scene da han medvirket i Jan Eggum-musikalen På´an igjen også den gang i regi av Erik Ulfsby.

Han siste oppgaver på Rogaland Teater har vært rollen som Werner Brun i Pinochios aske, som Hjalmar Ekdal i Vildanden og Per i Eidsvåg-musikalen Skyfri Himmel.
Sommeren 2006 spilte han Dommeren i Bømlo Musikallaug sin oppsetning av Chess.

Hana innledet i 2007  et samarbeid med regissør Erik Ulfsby og komponist Atle Halstensen, noe som resulterte i Da Hana møtte Henne, en musikalsk forestilling med Espen Hana og Karoline Krüger.
I kulturhovedstadsåret Stavanger2008 medvirket han i to oppsetninger, Byterminalen en opera av Håkon Berge og Gunnar Roalkvam, og  Songs across the walls of seperations med bl. andre Morten Harket og Ingrid Lorentzen.
Julen 2008 presenterte Hana sitt tredje soloalbum E det någen snille barn her, en juleplate med nyskrevet stoff av Hana selv.
I 2009 har filmen “Rotternetter” premiere med Espen Hana i en av rollene.
Espen deltok i 2009 i Melodi Grand Prix som utøver, med låten Two of a kind og kom til finalen. Han har også deltatt flere ganger i NRK`s Beat for Beat og Nytt på Nytt

Soloshowet, Stolt som en Hana, hvor Espen står alene med sang og monologer, er nok et resultat av samarbeidet med Ulfsby/Halstensen, og har urpremiere 17. april på Rogaland Teater.
Ellers holder Espen Hana for tiden på med et cabaretsamarbeid med Pia Tjelta og Dennis Storhøy.


Erik Ulfsby, regissør
Etter at han gikk ut fra skuespillerlinjen ved Statens Teaterhøgskole i 1994, var Erik Ulfsby ansatt som skuespiller ved Trøndelag Teater og siden ved Den Nationale Scene. I 2000 debuterte han som regissør da han satte i scene Oleanna av David Mamet på Teatret Vårt i Molde. Siden den gang har han hatt regien på nærmere 20 oppsetninger, bl.a. Lomman fulle av stein av Marie Jones (Teatret Vårt, 2001), Sinclairspelet (2002 & 2004), Trekkspillkrigen av Hans Rotmo (Trøndelag Teater, 2002), Lilly Valentin av Willy Russell (Teatret Vårt, 2002), Ronja Røverdatter av Astrid Lindgren (Den Nationale Scene, 2003), Eventyrstund med Prinsesse Märtha Louise (2004), Helt Nils og Øivind (revy med Nils Vogt og Øivind Blunck, Dizzie, 2004), Det e hart å være 2 (Iren Reppen m/band, Riksteatret, 2004), Is-slottet av Tarjei Vesaas (Det Norske Teatret/Teatret Vårt, 2004).

På Rogaland Teater har Erik Ulfsby tidligere hatt regioppdrag på Carmen av Oscar von Woensel (2005) og Da Hana møtte Henne med Espen Hana og Karoline Krüger (2007). De senere årene har han hatt en rekke regioppdrag på Oslo Nye Teater; Bollywood Ibsen, Fruen fra det indiske hav, som fikk Hedda-pris som årets forestilling(2006) Arsenikk og gamle kniplinger (2007) Elektra (2008), og på Det Norske Teatret Jungelboka (2008) og nå Jesus Christ Superstar, med Hank von Helvete i hovedrollen, som har premiere i september 2009.

Ellers har Erik Ulfsby lang erfaring med revy og kabaret, blant andre; Marit Voldsæter: Med ræven i fatle som innbrakte Komiprisen som ”Årets forestilling” (2007), Bye & Rønning prøver keiserens nye klær, som ga Komiprisen som ”Årets forestilling” i 2006 og flere andre på agendaen nå i år, også på Rogaland Teater med urpremieren på Stolt som en Hana, av og med Espen Hana.

Erik Ulfsby har også hatt diverse oppdrag innen film, fjernsyn og radio.

Vennlig hilsen
Ingrid Milde
Presse- og informasjonsansvarlig

Rogaland Teater
E-post: ingrid.milde@rogaland-teater.no
Våre nettsider: www.rogaland-teater.no
Telefon: 51 91 90 21 - 90 66 08 97

 Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no