AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
29. mai 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Trøndelag Teater

Trøndelag Teater gjester Teatermuseet i Oslo med forestillingen Min största smärtas barn.

”Vill Ni ha et barn med mig, frøken Bosse?” Det uventede spørsmålet forfjamset den unge frøkenen, som neide og sa JA. Dette ble starten på en turbulent kjærlighetshistorie. Frieren var forfatteren August Strindberg og hun var en norskfødt skuespillerinne, Harriet Bosse, som nylig var blitt ansatt ved Dramaten i Stockholm.

Nå er det blitt en teaterforestilling av samlivet deres. Det var kort og hektisk, men allikevel var det et sterkt bånd mellom dem – et merkelig og intimt forhold som varte livet ut. Wenche Strømdahl har gått gjennom brevene mellom de to - fulle av kjærlighet - og hat. Bosses håndskrevne erindringer fyller ut bildet av ekteskapet med den 30 år eldre Strindberg. Resultatet er blitt et skuespill, som Strømdahl har ført i penn og hun spiller selv Bosse. Hennes ektemann, Hallbjørn Rønning, har rollen som Strindberg. Musikeren Jarl Strømdal sørger for tonefølge på gitar som kler forestillingen med sitt tidsriktige musikkvalg.  

Stykket er i hovedsak basert på deres egne brev,dagbøker og erindringer. Tekstutvalg og tilretteleggelse ved Wenche Strømdahl.

Rollene spilles av Wenche Strømdahl og Hallbjørn Rønning.

Gitaristen Jarl Strømdahl sørger for det musikalske.

Forestillingen hadde premiere på Gamle Scene på Trøndelag Teater 9.april 2008.

Spilles nå i Søylesalen på Teatermuseet i Oslo fredag 5.juni kl 19.00 og lørdag 6.juni kl 18.00

Se link for mer informasjon om forestilling: http://www.trondelag-teater.no/forestillinger/2009/smerte/

Foto: http://www.trondelag-teater.no/presse/index.html

Fotograf: Vegard Eggen.

Med vennlig hilsen
Sissel Grønlie 
informasjonsmedarbeider
Tlf      73805131
Mobil  41473757
www.trondelag-teater.no


Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no