AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
29. mai 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Ibsen Awards

Ibsenprisen for 2009 til fransk regissør

Den andre Internasjonale Ibsen-prisen går til den franske teaterregissøren og grunnleggeren av Théâtre du Soleil, Ariane Mnouchkine.

”Alle som har sett en av Ariane Mnouchkines forestillinger på Théâtre du Soleil i Paris kommer ut med en følelse av å ha vært vitne til et eventyr. Noe som er større enn livet og som samtidig handler om livet. En reise som gir nye kunnskaper om historien og samfunnet, som beriker både tanker og følelser og som allerede gjennom sitt teaterspråk fyller publikum med en paradoksal tro på fremtiden.”, sier juryen.

Ariane Mnouchkine er født 3.mars 1939 i Boulogne-sur-Seine. Mens hun studerte ved Sorbonne i Paris, startet hun en L’Atelier Théâtral des Etudiants de Paris som i 1964 ble til Théâtre du Soleil.

Siden 1970 har Théâtre du Soleil holdt til i Cartoucherie nær Chateau de Vincennes i utkanten av Paris. Fra og med teaterproduksjonen "1789" som etablerte Mnouchkine som en verdenskjent sceneinstruktør med sterk innflytelse ikke bare på publikum men også på utviklingen av det vestlige teater, frem til nyere oppsetninger som "Le Dernier Caravanserail" (2003-2004) og "Les Ephemers" (2007-2009), har mer enn 2 millioner tilskuere besøkt Cartoucherie.

Mnouchkine har også regissert filmen "Moliere" som hadde premiere på filmfestivalen i Cannes i 1978.

Etter en workshop holdt av Mnouchkine i Afghanistan i 2005, ble Theatre Aftab (som betyr Théâtre du Soleil på persisk) stiftet i Kabul.

For å lese juryens begrunnelse, gå inn på ibsenawards.com. Der kan du også laste ned Ariane Mnouchkines biografi og se en eksklusiv videoreportasje fra Théâtre du Soleil i Paris.

For mer informasjon om Den internasjonale Ibsen-prisen og komiteen, trykk her.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt Pia Emilie Lystad på mail@ibsenawards.com.

Dersom du ønsker å motta flere nyheter om Den internasjonale Ibsen-prisen, send en tom epost til mail@ibsenawards.com.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no