AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
15. juni 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Arkiv
SØK

Uredigert pressemelding
Fra Kinnaspelet

Gro Ann Uthaug i tjeneste for Kinnaspelet i 25 år!

Helt siden urpremieren i 1985, har skuespiller Gro Ann Uthaug spilt rollen som Magrete Prestefrille i Kinnaspelet. Det er 5 profesjonelle skuespillere med i forestillingen, som fra tid til annen har blitt byttet ut med nye. Regissører har vært mange, men Gro Ann har holdt stand, og feirer dermed 25 år i samme rolle, samme stykke og samme sted.

”Endelig er jeg blitt voksen nok for rollen” sier Uthaug med et smil.

Kinnaspelet feier med andre ord 25 år i år. Det heter egentlig ”Songen ved det store djup” og er skrevet av Rolf Losnegård. Stykket omhandler innføringen av reformasjonen i Norge. En katolsk prest må bli protestant, eller gå fra sitt embete. Velger han det første svikter han sin tro, velger han det siste utsetter han menigheten for svært usikre tiden. To kvinner står på hver side i troen. Datteren Borni, som en trofast tilhenger av katolisismen, og hans frille Magrete, kvinnen som står ved hans side, men som til tross for dette lever i fornedrelse, og spott. Hun sulter etter oppreisning, noe hun vet protestantismen vil gi henne. Nå kan hun gifte seg med presten og bli en anstendig frue. Handlingen er svært dramatisk, og datter tar sitt eget liv. Spillet i spillet, som åpner stykket forteller i tillegg hele St. Sunniva legenden med flukten fra vikingene.

Kinnaspelet fremføres hver sommer på øya Kinn utenfor Florø. I år er datoene 20. og 21. juni. En fantastisk reise ut til øya med Norges nest eldste kirke og det kløyvde fjellet. Arrangører er Kinn sokneråd og Sogn og Fjordane Teater. Over 150 aktører, korister, musikere og funksjonærer tar del i forestillingene. I år er det 25 års jubileum både for forestillingen, for Gro Ann og et knippe av de mest trofaste frivillige. Tusener på tusener tar båtturen ut til Kinn, med nistesekker og regntøy for å oppleve Kinnaspelet. Et unikt reisemål i Norge. www.kinnaspelet.no

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse: 
teaternett@teaternett.no