AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
17. november 2009

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Black Box

”De utvalgte tilbake med Jon Fosses "Skuggar”

Gjensyn med suksessforestilling

   - De Utvalgte er tilbake med sin versjon av Jon Fosses «Skuggar»a

De Utvalgte: «Skuggar» av Jon Fosse

Lør 21. – søn  22., tirs 24. - søn 29. november kl 19.00 og tirs 1. desember kl. 19.30 (Store scene)

De Utvalgte hadde premiere på Skuggar i februar 2009 på Black Box Teater til stor jubel fra både publikum og presse. Forestillingen ble nominert til Heddapris for beste regi og har gjennom våren og sommeren blitt vist i Trondheim, Stavanger, Meteor i Bergen, Festspillene i Bergen og Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. For de som ikke fikk med seg denne fascinerende og vakre forestillingen i første runde er vi glade for å kunne gjennopta Skuggar denne høsten.

«Resultatet er scenisk poesi, eksistensiell undring og en nærmest meditativ kontemplasjon – blandet med en litt henrykket forbløffelse over hvor fint barnas teksfremføring kan fungere». Dagbladet

«Gjennom barneandleta og barnerøystene råker dei ei pur eksistensiell nerve». Morgenbladet

«Det oppstår øyeblikk i denne forestillingen som slår hull gjennom taket». Klassekampen

«Med avanserte kunstneriske midler ble det her frembrakt en ny gyldighet for et gammelt budskap: man når fram til mange sentrale erkjennelser først når man igjen blir som et barn.» Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Originalt grep kastar lys over skuggespelet og treffer tonen perfekt i Jon Fosses Drama» Adresseavisen

De Utvalgte har jobbet med tekster av Jon Fosse før. Allerede i 1995 satte de opp forestillingen «Erosjon» på Black Box Teater, basert på karakterer og situasjoner fra Jon Fosses romaner. Dette var før Jon Fosse gjorde sitt store gjennombrudd som dramatiker, og når de iscenesatte Skuggar var det første gang de tok utgangspunkt i en av hans tekster skrevet for scenen.

De Utvalgte har tidligere satt opp en rekke forestillinger på Black Box Teater, blant disse suksessforestillingene Bang Bang Club (2004) og Jimmy Young (2007). Disse forestillingene har turnert både i Norge og i utlandet og «Bang Bang Club» var i tillegg jubileumsforestilling da Black Box Teater feiret 20 års jubileum. Jimmy Young har blant annet vært spilt på den Internasjonale Teaterfestivalen Mladi Levi 2008 – Lubljana, Slovenia, Noordrezon Festival 2008 – Groningen, Holland, Stamsund Internasjonale Teaterfestival, Nationaltheatret - Samtidsfestivalen 2007, Trondheim – Avant Garden og på BIT Teatergarasjen i Bergen.

De Utvalgte er blitt karakterisert som et kompani som balanserer på grensen mellom teater og virkelighet og som overskrider disse grensene i en form for mediert hyperrealisme. Deres måte å jobbe frem scenetekst på gjennom improvisasjon gir en følelse av ekstrem realisme og en umiddelbar kontakt med publikum. Spillet mellom motsetninger og dekonstruksjon av forskjeller mellom roller og identiteter, mellom det tragiske og det komiske er noe som går igjen i De Utvalgtes forestillinger.

Regi: Kari Holtan. Tekstinstruksjon: Kari Holtan og Jørgen Langhelle. Foto og videodesigner: Boya Bøckman. Masker: Carle Lange. Produsent og dramaturg: Anne Holtan. Medvirkende konseptutvikler: Torbjørn Davidsen. Musikkprodusent: John Birger Wormdahl. Musikk: 3 Øre - Torbjørn Davidsen, John Birger Wormdahl, Kari Holtan. Lys: Jean Vincent Kerebel. Skuespillere: Leo Holtan Bøckman, Iben Ossavy Kolbenstvedt, Fabian Sæthre, Synne Flikke, Ronja Maria Rodrigues og Lois Mathias Williams. Aktører på scenen: Eva Bøe Moen, Hans Wedvik, Kari Vik Knutsen og Stein Davidsen. Tekst: Skuggar av Jon Fosse (Columbine Forlag 2006). Co-produksjon: Black Box Teater. Støttet av: Norsk Kulturråd.

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no