AKTUELT / Pressemeldinger
(annonse)

Denne side publisert
1. februar 2010

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger

Artikler

Kultur og samfunn
Ferie og fritid
Arkiv
SØK


Uredigert pressemelding
Fra Den Nationale Scene

Sporvogn i Bergen

Den Nationale Scene inviterer til pressevisning av
En sporvogn til begjær av Tenessee Williams
i regi av Stein Winge,
mandag kl 12 på Store Scene.

For andre året på rad har Stein Winge regi på en DNS-forestilling. Denne gangen er det den moderne klassikeren Sporvogn til begjær, med ekteparet Ellen Birgitte og Frode Winther og Marianne Nielsen i hovedrollene.

Under pressevisningen vil det bli vist en scene fra forestillingen og det vil bli mulighet for å intervjue skuespillerne, regissør Stein Winge.
En sporvogn til begjær er et intenst psykologisk drama som har gått sin seiersgang på teaterscener verden over.

Blanche (Marianne Nielsen) kommer uventet på besøk til sin søster Stella (Ellen Birgitte Winther), som bor i svært enkle kår sammen med sin mann Stanley (Frode Winther). For overklassekvinnen Blanche blir dette et brutalt møte med virkeligheten. Hun har mistet ”alt”, både hjemmet, jobben og mannen, og flytter nå inn i søsteren og svogerens trange leilighet.

Stella og Stanley har et helt spesielt forhold, som veksler mellom kjønnskamp og heftig kjærlighet. Nevrotiske Blanche har problemer med å forholde seg til sin svoger som ofte oppfører seg som en villmann. Samtidig lar hun seg fascinere av Stanleys sex appeal, som hun skjønner også er grunnen til at Stella er så avhengig av mannen. Blanche har derimot en svært skitten hemmelighet å skjule bak all glamouren, og Stanley er flinkere til å gjennomskue henne enn hva hun tror.

Det er med stor glede at vi ønsker Stein Winge velkommen tilbake som regissør av denne eksplosive historien. Mange kjenner filmversjonen fra 1950-årene, som forseglet Marlon Brandos stjernestatus og ble dessuten en motehistorisk milepæl som befestet den hvite t-skjortens posisjon blant unge i USA.

Oversatt av: Leif Helgeland. Bearbeidet av: Stein Winge Regissør: Stein Winge. Scenograf/kostymedesigner/lysdesigner: Herbert Murauer.
Med: Marianne Nielsen, Ellen Birgitte Winther, Frode Winther, Sverre Røssummoen, Kim Kalsås, Rhine Skaanes, Karl Bomann-Larsen, Martin Karelius Østensen, Karl Vidar Lende og Kirsten Hofseth.

Forestillingen har premiere på Store Scene 6. februar

Med vennlig hilsen
Ole Klemsdal
Informasjonssjef
Den Nationale Scene
T. +47 55 54 97 19
M. +47 911 01 791

Teaternett formidler uredigerte pressemeldinger fra norsk og internasjonalt teater. Teaternett mottar ingen betaling eller andre former for motytelser for denne tjenesten. Vi forbeholder oss retten til uten forklaring å publisere, eller la være å publisere innkomne meldinger. Hjelp oss å være oppdatert! Ønsker ditt teater å formidle noe - send oss en pressemelding!
Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no